Γερμανία: Η μείωση παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω Nord Stream αποτελεί επίθεση εναντίον μας

Οι μειώσεις στις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του Nord Stream, που αποφάσισε πρόσφατα η Μόσχα, αποτελούν μια «επίθεση» που στοχεύει να «σπείρει χάος στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας», κατήγγειλε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας, Οικονομίας και Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Αυτό που είδαμε την περασμένη εβδομάδα παίρνει μια άλλη διάσταση. Η μείωση παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream αποτελεί επίθεση εναντίον μας», είπε σε μια ομιλία του σε ηγετικά στελέχη της βιομηχανίας στο Βερολίνο.

Πρόκειται για σημαντική κλιμάκωση στη ρητορική του Βερολίνου καθώς πρόσφατα επιχειρούσε να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση, με τη γερμανική κυβέρνηση να επισημαίνει ότι παρά την μείωση των αποστολών της Gazprom, «υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της τροφοδοσίας» της Γερμανίας. Παρά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Γερμανία εξακολουθεί να εισάγει περί το 35% του φυσικού αερίου από την Ρωσία. Πριν από τον Φεβρουάριο το ποσοστό ήταν 55%.

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακοπεί πλήρως η λειτουργία του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, τον επικεφαλής της Gazprom να ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για «το προϊόν μας, οι κανόνες μας» η Γερμανία φαίνεται να νιώθει τις συνέπειες του πολέμου και σχεδιάζει την αλλαγή «ρότας» με την επιστροφή στον λιγνίτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα