

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται η Γερμανία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Μικροβιολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, ο οποίος προβλέπει ακόμη και επιπλέον 100.000 νεκρούς, αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, ακόμη και lockdown.
Μιλώντας στο podcast του δικτύου Βόρειας Γερμανίας NDR, ο κ. Ντρόστεν τονίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «πρέπει να κλείσουν τα κενά του εμβολιασμού», με τον ιδανικό στόχο να είναι ένας πληθυσμός που θα έχει εμβολιαστεί πλήρως, με τρεις δόσεις. Επειδή ωστόσο, παραδέχεται, δεν μπορεί κανείς να υπολογίζει σε κάτι τέτοιο, πρέπει βραχυπρόθεσμα να συζητηθούν και πάλι μέτρα «τα οποία πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας», όπως ο περιορισμός των επαφών.
«Περιμένω έναν χειμώνα πολύ απαιτητικό με νέα – και το λέω ήρεμα – μέτρα lockdown», τονίζει ο Γερμανός επιστήμονας και εκτιμά ότι μέτρα όπως ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από εσωτερικούς χώρους και διάφορες δραστηριότητες (Κανόνας 2G) δεν αρκούν πλέον για να ανακόψουν την πανδημία, εξαιτίας της μεταδοτικότητας της παραλλαγής «Δέλτα».
Αν δεν αντιδράσουμε τώρα με αυστηρότερα μέτρα, με δεδομένη την εμπειρία της Βρετανίας, μπορεί να φθάσουμε και στους 100.000 νεκρούς, συνέχισε ο κ. Ντρόστεν, για να τονίσει: «Και πρόκειται για συντηρητική εκτίμηση».
Σχετικά Νέα
Μήνυμα Πούτιν σε Τραμπ: Η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, θέλουμε ίδια αντιμετώπιση για τα δικά μας
Σαφές μήνυμα προς η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και πως θεωρεί.
Ο Έλτον Τζον καταγγέλλει το «εγκληματικό» σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ο τραγουδιστής Έλτον Τζον δήλωσε σήμερα (18/5) πως νιώθει «απίστευτα προδομένος» από τη βρετανική.
Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου – Νεκρή μια γυναίκα
Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Μόσχα.
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε μια συμφωνία για το τέλος των ισραλινών επιχειρήσεων στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως είναι ανοικτός σε μια συμφωνία.