Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση των παραγγελιών στα εργοστάσια τον Μάιο

Απροσδόκητη μείωση παρουσίασαν οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια Μάιο, θέτοντας ακόμα ένα εμπόδιο στην ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Ειδικότερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, η ζήτηση στα εργοστάσια της Γερμανίας ήταν μειωμένη κατά 1,6% τον Μάιο την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών περίμενε να αυξηθεί κατά 0,5%.

Έτσι, οι εργοστασιακές παραγγελίες συνέχισαν να υποχωρούν για πέμπτο διαδοχικό μήνα, υπογραμμίζοντας τις επίμονες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γερμανική μεταποίηση.

Σε ετήσια βάση δε, οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάιο ήταν μειωμένες κατά 8,6% από ένα χρόνο νωρίτερα.

Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση των παραγγελιών στα εργοστάσια τον Μάιο
Play Video

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανία ανέφερε ότι “σε συνδυασμό με την πρόσφατη επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στον τομέα της μεταποίησης, η συνεχιζόμενη πτώση των παραγγελιών δείχνει μια μάλλον υποτονική δυναμική στη βιομηχανία τους επόμενους μήνες”.

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ προσθέτει ότι “οι παραγγελίες είναι πιθανό να σταθεροποιηθούν μόνο αν παγκόσμιο εμπόριο συνεχίσει να ανακάμπτει και αυξηθεί σταδιακά η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα