

Η Συνθήκη της Λωζάνης «ρύθμισε οριστικά και αμετάκλητα το διεθνές νομικό πλαίσιο της ευρύτερης περιοχής μας, χαράσσοντας σταθερά σύνορα», υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε χαιρετισμό του στο συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου «Η Διάσκεψη της Λωζάνης και οι αποφάσεις της 100 χρόνια μετά» που διεξάγεται στη Λήμνο από τις 15-17 Σεπτεμβρίου 2023.
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε τον έντονο συμβολισμό που ενέχει η πρωτοβουλία αυτή, λόγω του τόπου στον οποίο πραγματοποιείται, καθώς όπως υπενθύμισε «ήταν η Συνθήκη της Λωζάνης εκείνη που επισφράγισε την κυριαρχία της Ελλάδας στη Λήμνο».
Γεραπετρίτης: Η Συνθήκη ρύθμισε οριστικά και αμετάκλητα το διεθνές νομικό πλαίσιο της περιοχής
Αφετέρου, επεσήμανε, η διοργάνωση του συμποσίου «συμβάλλει αναμφίβολα στην προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου επί ενός ζητήματος-οροσήμου του 20ου αιώνα καθώς η Συνθήκη ρύθμισε οριστικά και αμετάκλητα το διεθνές νομικό πλαίσιο της ευρύτερης περιοχής μας χαράσσοντας σταθερά σύνορα».
Ο κ. Γεραπετρίτης απηύθυνε γραπτό μήνυμα καθώς ο ίδιος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ώστε να λάβει μέρος στις εργασίες της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με στόχο, όπως επεσήμανε «εκτός της διενέργειας σειράς διεθνών επαφών, την προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη διετία 2025-2026».
Σχετικά Νέα
Κ. Χατζηδάκης για ΒΟΑΚ: Περνάμε πια από τη θεωρία στην πράξη
Σε πιο προσωπικό τόνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης γράφει σε ανάρτησή του.
Ν. Κεραμέως: Βελτιώνουμε τις υποδομές για τους συμπολίτες μας με αναπηρία
Επίσκεψη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), το οποίο μόλις ιδρύθηκε στο Γαλάτσι και.
ΠΑΣΟΚ για ΒΟΑΚ: “Ο κ. Μητσοτάκης και άργησε και ξέχασε”
“Ο Πρωθυπουργός πανηγύρισε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του ΒΟΑΚ. Ο ίδιος τον Μάιο του.
Σ. Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες για πράξεις βίας στα Πανεπιστήμια
Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και ανομίας στα δημόσια Πανεπιστήμια παρουσίασε,.