

Την πρόταση για το νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας επαναλαμβάνει, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά «η αναγκαία ισορροπία στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος και η προοπτική της εθνικής συνεννόησης απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο». «Ένας Πρόεδρος» όπως λέει χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά «που θα ενώνει θα προκύψει με αυξημένη πλειοψηφία και θα σηματοδοτεί την εθνική αφύπνιση και κινητοποίηση που έχει ανάγκη η χώρα».
Κατά τα λοιπά, η πρόεδρος του Κινήματος αλλαγής αναφερόμενη στο νέο εκλογικό νόμο σημειώνει:«η εκλογική νομοθεσία αποτελεί σημείο κλειδί για την ομαλή λειτουργία κάθε πολιτεύματος… Ο εκλογικό νόμος χρειάζεται να διασφαλίζει την απαραίτητη κυβερνητική σταθερότητα. Το Κίνημα Αλλαγής επεξεργάστηκε και έθεσε στον δημόσιο διάλογο τις συγκεκριμένες θέσεις του, ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα, από το 2018, σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε για παζάρια ούτε για συμψηφισμούς…Δεν θα συναινέσουμε, λοιπόν, στην πρόταση της κυβέρνησης που συντηρεί και ενισχύει την πόλωση και τον διχασμό και οδηγεί σε αδύναμες κυβερνήσεις λαϊκής μειοψηφίας, που επιβιώνουν κοινοβουλευτικά ελέω του μπόνους του εκλογικού νόμου»
Τέλος, μιλώντας για την πρότασή της για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, η κυρία Γεννηματά απαντά:«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αυτοπεποίθηση».
Σχετικά Νέα
Στήριξη Κυρ. Μητσοτάκη για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών – Προειδοποιήσεις Ευρωπαίων για κυρώσεις αν δεν δεχτεί η Μόσχα
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία, που.
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ουκρανία: Άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών
Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία που συγκάλεσαν σήμερα Σάββατο (10.5.25) ο Γάλλος.
Δικογραφία για τα Τέμπη: «Απολύτως σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης», λέει η κυβέρνηση – Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης
Την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αναφορικά με τη Δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών.
Ε. Αγαπηδάκη για την εθνική δράση κατά της παιδικής παχυσαρκίας: Παρέχουμε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δωρεάν συνεδρίες με διατροφολόγους
Στη Σύρο βρέθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, με αφορμή εκδήλωση στο πλαίσιο.