Γεννηματά: Αδιανόητο να μην υπάρχει εθνικό μέτωπο στη χώρα αυτή τη στιγμή

«Αδιανόητο να μην υπάρχει εθνικό μέτωπο στη χώρα αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον Real Fm, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι το κόμμα της είχε ενστάσεις για τις συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία, για τις οποίες, μάλιστα, δεν πήρε απαντήσεις στη Βουλή, αποφάσισε να υπερψηφίσει και τις δύο συμβάσεις προκειμένου να υπάρχει ένα εθνικό μέτωπο απέναντι στην Τουρκία. «Γιατί εμείς όμως βάζουμε πλάτη για τη χώρα. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει εθνικό μέτωπο στην χώρα μας για να στείλουμε μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων. Χρειάζονται πράξεις, βαρεθήκαμε τα μεγάλα λόγια και αφού δεν το κάνει η κυβέρνηση το κάνουμε εμείς», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Γεννηματά: Οσο δεν υπάρχει εθνική γραμμή, θα γίνονται πράγματα σκόρπια
Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για την άρνησή του να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις και να αναληφθούν δεσμεύσεις σε εθνική γραμμή. «Όσο δεν υπάρχει εθνική γραμμή και δεν ξέρουμε που το πάμε, θα γίνονται πράγματα σκόρπια, χωρίς συνοχή, χωρίς συνέχεια και με αντιφάσεις. Θα δίνουμε παράλληλα χώρο στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία, πράγμα που είναι επικίνδυνα για την χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης με την άρνηση του για να διαμορφωθεί μία εθνική γραμμή αναλαμβάνει εξ ολόκληρου την ευθύνη για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά, χωρίς να του έχουμε δώσει καμία εξουσιοδότηση», υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις, χρειάζονται κυρώσεις»
Αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η ΕΕ δεν δρα την ώρα που πρέπει και η κυβέρνηση δεν αντιδρά. «Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις, χρειάζονται κυρώσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να πιέσει και όχι να παρακολουθείς τις εξελίξεις. Αυτό είναι το πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι ο πρωθυπουργός δεν ηγείται, αλλά τρέχει πίσω από εξελίξεις. Το μόνο που έγινε είναι ότι ανακοινώθηκε πως θα έχουμε κάποια στιγμή κυρώσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δρα την ώρα που πρέπει και η κυβέρνηση δεν αντιδρά. Μόνο η δική μας ξεκάθαρη θέση θα βάλει τους ευρωπαίους προ των ευθυνών τους και όχι να γίνονται όλα κατόπιν εορτής», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να σχεδιάσει τη σχολική χρονιά σε άλλη βάση»
Τέλος, σε ό, τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να συμφωνηθεί είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερα από 15 παιδιά στις σχολικές τάξεις. «Το άνοιγμα των σχολείων απασχολεί κάθε ελληνική οικογένεια. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να το έχει σχεδιάσει τη νέα σχολική χρονιά σε άλλη βάση από τότε που τελείωσε η καραντίνα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συμφωνήσουμε είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερα από 15 παιδιά στις τάξεις. Όσα ακούγονται είναι αστειότητες και σε κόντρα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα σε άλλους τομείς , διχάζουν ακόμα και την επιστημονική επιτροπή. Έπρεπε το Υπουργείο να βρει περισσότερες αίθουσες, να βρει το πως θα ενεργοποιήσει καθηγητές με εθελοντισμό ή να προσλάβει περισσότερους, να βρει πως θα ενισχύει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πως θα φτιάξει τις βάρδιες. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 30 παιδιά στις τάξεις, τη στιγμή που ρίχνουν την ευθύνη στους νέους δήθεν για τη διασπορά του ιού. Ακόμα και τώρα να φτιάξουν ένα σχέδιο πολύ γρήγορα γιατί έρχεται χειμώνας και τα παράθυρα στα σχολεία θα κλείσουν. Ένα σχέδιο σε διάλογο με τους καθηγητές. Γι’ αυτό ζήτησα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για να εκδηλώσουμε την αγωνία μας, να προλάβουμε πράγματα, για να είναι ασφαλείς μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα σχολεία. Κλειδί είναι τα τεστ, περισσότερα τεστ. Δεν μπορούν να έχουν όμως αυτές τις τιμές, να μπει πλαφόν, να τα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ . Να γίνεται σοβαρή ιχνηλάτηση . Ήξεραν το πρόβλημα στα νησιά, έπρεπε εκεί τα κινητά συνεργεία να κάνουν τα τεστ για να απομονώσουμε εκεί το πρόβλημα, στα νησιά και όχι να αφήσουμε να γίνει η διασπορά και να κατηγορούμε τους νέους για το αυτονόητο ότι θέλουν να ζήσουν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα