

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δεν απέκλεισε την απειλή μιας ύφεσης στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι είναι “φυσιολογικό” η ανάπτυξη να μετριάζεται και ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός.
Ο κίνδυνος ύφεσης “δεν έχει φύγει εντελώς από το τραπέζι”, δήλωσε η Γέλεν σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνέντευξης στο Face the Nation του CBS που θα προβληθεί σήμερα, το οποίο επικαλείται το Bloomberg. Η μηνιαία αύξηση της απασχόλησης επιβραδύνεται όπως αναμενόταν αφού διατηρήθηκε σε “υψηλό επίπεδο”, δήλωσε από το Πεκίνο μετά τη συνάντησή της με κορυφαίους Κινέζους αξιωματούχους.
“Έχουμε μια υγιή οικονομία, μια εξαιρετική αγορά εργασίας, ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και αποτελεί ανησυχία δική μας και του αμερικανικού λαού, αλλά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου”, δήλωσε. “Και είναι η ελπίδα μου και η πεποίθησή μου ότι υπάρχει ένας δρόμος για τη μείωση του πληθωρισμού στο πλαίσιο μιας υγιούς αγοράς εργασίας και τα στοιχεία που έχω δει δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε αυτόν τον δρόμο”.
Η Γέλεν δήλωσε στο CBS ότι ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει περαιτέρω ελέγχους στις εξερχόμενες επενδύσεις, αυτοί θα είναι “πολύ στενά στοχευμένοι” και δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τις διμερείς επενδύσεις με την Κίνα.
Σχετικά Νέα
-
Ο Χακάν Φιντάν αποκάλυψε απόπειρα δολοφονίας του με αρσενικό και υδράργυρο
Ο Χακάν Φιντάν αποκάλυψε ότι υπήρξε στόχος απόπειρας δολοφονίας πριν από 4 – 5.
Ο Ναζί Κλάους Μπάρμπι είχε ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των καρτέλ ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική
Ο Ναζί εγκληματίας πολέμου Κλάους Μπάρμπι έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του λαθρεμπορίου κοκαΐνης.
ΗΠΑ: Εκτός λειτουργίας το μετρό του Σαν Φρανσίσκο λόγω βλάβης στο πληροφοριακό σύστημα
Το σύστημα που διαχειρίζεται το μετρό του Σαν Φρανσίσκο τέθηκε αιφνιδίως εκτός λειτουργίας το.
Γάζα: Ad hoc επιτροπή του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μπορεί να εκτυλίσσεται «μια άλλη Νάκμπα» στα παλαιστινιακά εδάφη
Ο κόσμος μπορεί να είναι μάρτυρας «μιας άλλης Νάκμπα» στα παλαιστινιακά εδάφη, προειδοποίησε ειδική.