

Το κοινό σχέδιο δράσης Ελλάδος – Κύπρου – Αρμενίας για το 2024 υπεγράφη στις 18 Δεκεμβρίου στο Ερεβάν από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη, τον διευθυντή του Δ’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου συνταγματάρχη (ΠΒ) Αλκιβιάδη Αλκιβιάδη και τον επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Συνεργασιών του υπουργείου ‘Αμυνας της Αρμενίας Levon Ayvazyan.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, το σχέδιο για το 2024 αποτελεί συνέχεια του σχεδίου του 2023, εντάσσεται στο πλαίσιο του Τριμερούς Στρατιωτικού Διαλόγου Ελλάδος – Κύπρου – Αρμενίας, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεων:
– Την συμμετοχή προσωπικού σε ασκήσεις και δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
– Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
– Την πραγματοποίηση συνεκπαιδεύσεων με χρήση εξομοιωτών.
– Την ανταλλαγή εμπειριών και διδαγμάτων από την χρήση Συστημάτων Αεράμυνας και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Μάχης, και γενικότερα επί αντικειμένων που αφορούν στην Αεράμυνα.
– Συνεκπαιδεύσεις επί αντικειμένων Διοίκησης και Ηγεσίας.
– Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Με την υπογραφή του σχεδίου για το 2024, προστίθεται στην ανακοίνωση, εμβαθύνεται περαιτέρω η ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών στο πλαίσιο του αμυντικού τους συντονισμού και ενισχύεται η κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων με σκοπό την ενίσχυση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητος στην περιοχή του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Σχετικά Νέα
Κ. Χατζηδάκης για ΒΟΑΚ: Περνάμε πια από τη θεωρία στην πράξη
Σε πιο προσωπικό τόνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης γράφει σε ανάρτησή του.
Ν. Κεραμέως: Βελτιώνουμε τις υποδομές για τους συμπολίτες μας με αναπηρία
Επίσκεψη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), το οποίο μόλις ιδρύθηκε στο Γαλάτσι και.
ΠΑΣΟΚ για ΒΟΑΚ: “Ο κ. Μητσοτάκης και άργησε και ξέχασε”
“Ο Πρωθυπουργός πανηγύρισε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του ΒΟΑΚ. Ο ίδιος τον Μάιο του.
Σ. Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες για πράξεις βίας στα Πανεπιστήμια
Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και ανομίας στα δημόσια Πανεπιστήμια παρουσίασε,.