Γάζα: Βομβαρδισμός σε σχολείο στη Τζαμπαλίγια-Αναφορές για δεκάδες νεκρούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας και από την επίθεση αυτή τη φορά, χτυπήθηκε ένα σχολείο που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο οι κάτοικοι. Υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου Μέσου, το Ισραήλ βομβάρδισε τα ξημερώματα το σχολείο Al-Fakhoura στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ για να παρέχει καταφύγιο στους αμάχους.

Σχολιάζοντας τον βομβαρδισμό του σχολείου al-Fakhoora, η Χαμάς αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι θα θεωρήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για την επίθεση και τα εγκλήματά του κατά παιδιών και αμάχων. Παράλληλα, κάνει λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς.

Γάζα: Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή από το νοσοκομείο αλ Σίφα
Οι ισραηλινοί στρατιώτες έδωσαν σήμερα κατά την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα της εφόδου τους στο νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα εντολή από μεγάφωνα για την εκκένωσή του «σε μια ώρα», μετέδωσε πριν λίγο δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται εκεί.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή από το νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του AFP.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο AFP, 450 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούν να να μετακινηθούν.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δεν έδωσε καμία εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, αλλά ότι «ανταποκρίθηκε σε αίτημα» του διευθυντή του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα και οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την τύχη τους έχουν ενταθεί.

Ο δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται εκεί άκουσε το μήνυμα στα αραβικά να μεταδίδεται από μεγάφωνα νωρίς σήμερα το πρωί του Σαββάτου 18/11.

Ο ισραηλινός στρατός επικοινώνησε επίσης τηλεφωνικώς με τον διευθυντή του νοσοκομείου Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια για να του ζητήσει “την απομάκρυνση των ασθενών, των τραυματιών, των εκτοπισμένων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και όλοι αυτοί να πάνε με τα πόδια προς την ακτή” που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο, στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας, σε μια ώρα, όπως δήλωσε ο ίδιος στο AFP.

Εδώ και μέρες Ισραηλινοί στρατιώτες μπαίνουν στις υπηρεσίες του αλ Σίφα για να ανακρίνουν ανθρώπους στο εσωτερικό του, και κάνουν έρευνες “σε κάθε κτίριο”, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στο νοσηλευτικό αυτό συγκρότημα, που είναι το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου είχε ήδη αρνηθεί αυτήν την εβδομάδα προηγούμενη εντολή εκκένωσης που είχε λάβει τηλεφωνικώς, επικαλούμενος κυρίως την περιπλοκότητα μιας τέτοιας επιχείρησης.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι η Χαμάς που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως στρατιωτική βάση και τους ασθενείς ως “ανθρώπινες ασπίδες”.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι το νοσοκομείο αλ Σίφα στεγάζει στρατηγικές υποδομές της Χαμάς, κυρίως σε σήραγγες που έχει σκάψει κάτω από το συγκρότημα, πράγμα το οποίο διαψεύδει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ο IDF «μπαίνει» σε Ζεϊτούν και Τζαμπάλια

Την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές Ζεϊτούν και Τζαμπάλια ανακοίνωσε το IDF, λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό σε σχολείο του προσφυγικού καταυλισμού στην Τζαμπάλια.

Όπως ανακοινώθηκε, η 36η Μεραρχία θα ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Ζεϊτούν και η 162η μεραρχία στην Τζαμπάλια.

«Συνεχίζεται η επέκταση των επιχειρήσεων σε γειτονιές της πόλης ντης Γάζας, με στόχο τους τρομοκράτες και την καταστροφή των υποδομών της Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF.

ΠΗΓΗ: Al Jazeera, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα