Αλ Σίφα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς στο νοσοκομείο

Ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα μάχης αποσύρθηκαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας και αναδιατάχθηκαν γύρω από το μεγάλο νοσοκομειακό συγκρότημα, όπου το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στεγάζεται μια βάση της Χαμάς, ανέφερε δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το πρωί της Τετάρτης, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε μια «στοχευμένη επιχείρηση» στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου, εκτός από τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ο δημοσιογράφος είπε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες αμάχους και έγδυσαν ορισμένους από αυτούς, αφήνοντάς τους μόνο με τα εσώρουχα. Όλοι τους στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.

Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Το νοσοκομείο, στη δυτική πλευρά της Πόλης της Γάζας, βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των Παλαιστίνιων μαχητών.

Χαμάς: Ο IDF έχει τον έλεγχο του νοσοκομείου Αλ Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός έχει τον πλήρη έλεγχο του νοσοκομείου Αλ Σίφα, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Χαμάς νωρίτερα. Η απάντηση της ισλαμιστικής οργάνωσης στην κίνηση «ματ» του Ισραήλ να μπει στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ήταν η εκτόξευση δεκάδων ρουκετών προς το νότιο Ισραήλ.

Ανάμεσα στις περιοχές που επλήγησαν και η Σντερότ όπoυ βρίσκεται το συνεργείο της ΕΡΤ, όπως μεταδίδει o απεσταλμένος, Γιώργος Σιδέρης. Δυο φορές έσπευσαν στο σχολείο-καταφύγιο για να προστατευτούν. Μάλιστα, ένα κομμάτι είτε πυραύλου είτε ρουκέτας, έπεσε στον κεντρικό δρόμο λίγα μέτρα από τον λόφο που βρίσκονταν.

Στο στόχαστρο και η Ζικίμ, παραθαλάσσια περιοχή που επιχείρησαν τα μέλη της Χαμάς την 2η εβδομάδα του πολέμου να πραγματοποιήσουν αμφίβια επιχείρηση.

Τα ευρήματα του IDF στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βρήκαν όπλα κατά τη διάρκεια επιδρομής στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, δήλωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξή του στο MSNBC.

«Ανακαλύψαμε όπλα και άλλα πράγματα. Μπήκαμε στο νοσοκομείο με βάση τις αξιόπιστες πληροφορίες», είπε ο σύμβουλος Μαρκ Ρεγκέβ.

Ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης, όπλα και τεχνολογικά μέσα που βρέθηκαν στο κτίριο μαγνητικής τομογραφίας του νοσοκομείου Al Shifa στην πόλη της Γάζας εντόπισε το IDF κατά τη στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποίησε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Οι στρατιώτες του IDF συνεχίζουν τη στοχευμένη επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο νοσοκομείο Σίφα, καθώς αναζητούνται και άλλοι θάλαμοι με όπλα ή επιχειρησιακά κέντρα της Χαμάς.

Όπως ανακοίνωσε το IDF, καθώς οι στρατιώτες μπήκαν στο συγκρότημα του νοσοκομείου, αντιμετώπισαν πολλούς ενόπλους της Χαμάς και τους εξουδετέρωσαν.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια ερευνών σε ένα από τα τμήματα του νοσοκομείου, τα στρατεύματα εντόπισαν ένα δωμάτιο με τεχνολογικά μέσα, μαζί με στρατιωτικό και μαχητικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η οργάνωση της Χαμάς.

Σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου, οι στρατιώτες εντόπισαν ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης και τεχνολογικά μέσα που ανήκουν στη Χαμάς, γεγονός που δείχνει ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί το νοσοκομείο για τρομοκρατικούς σκοπούς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το IDF.

Τα τεχνολογικά μέσα και τα έγγραφα που εντοπίστηκαν στο Αλ Σίφα μεταφέρθηκαν για πλήρη έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές.

Νετανιάχου: Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα όπου δεν θα φτάσει ο ισραηλινός στρατός
Εκεί, υπάρχει και ισραηλινή βάση την οποία επισκέφτηκε την Τετάρτη ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αυτή η επίσκεψη είχε χαρακτήρα υψηλού συμβολισμού στην πρώτη γραμμή, καθώς έγινε την στιγμή που οι δυναμεις του Ισραήλ ήλεγχαν πλήρως το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Ο Νετανιάχου είπε ότι θα ελεγχθεί πλήρως όλη η Γάζα και ότι δεν θα υπάρξει κομμάτι της που να μπορεί να κρυφτεί μέλος της Χαμάς.

Ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο εκκένωσης του νοσοκομείου
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε “εντελώς απαράδεκτη” την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Το Ισραήλ λέει ότι στις σήραγγες κάτω από το νοσηλευτικό ίδρυμα στεγάζεται ένα αρχηγείο της Χαμάς, κάτι που η οργάνωση διαψεύδει.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, ότι οι ασθενείς και το προσωπικό πρέπει να προστατεύονται, ακόμη και εάν τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς. “Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Η εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη” πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ, που είναι υπηρεσία του ΟΗΕ, ανέφερε ότι εξετάζει την πιθανότητα απομάκρυνσης των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού από το νοσοκομείο. “Για να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ασφαλώς χρειάζεται να υπάρχει ασφαλής διέλευση αλλά και καύσιμα για τα ασθενοφόρα”, εξήγησε ο Ρικ Πίπερκορν, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο Πίπερκορν είπε επίσης ότι με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που διέθετε, 34 από τα 39 πρόωρα βρέφη που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο είναι ακόμη ζωντανά και 82 πτώματα ενταφιάστηκαν σε μαζικό τάφο στον χώρο του ιδρύματος. Άλλα 80 πτώματα παραμένουν άταφα.

Δεν υπάρχει οξυγόνο, ρεύμα ή νερό στο νοσοκομείο που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 633 ασθενείς, περισσότερους από 500 εργαζομένους και 4.000 εκτοπισμένους.

Ο Τέντρος, που νωρίτερα δήλωσε ότι ο ΠΟΥ είχε χάσει την επαφή του με το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο, διευκρίνισε ότι δεν έχει πρόσφατες αναφορές για τους νεκρούς και τους τραυματίες στη Γάζα. Μετέφερε όμως την περιγραφή ενός μέλους του ΠΟΥ από το Αλ Σίφα: “Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ηλεκτρικό, μόνο βομβαρδισμούς, βομβαρδισμούς, βομβαρδισμούς…”.

Ο νομικός σύμβουλος του ΠΟΥ Στιβ Σόλομον είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει, με βάση το διεθνές δίκαιο, να προστατεύονται πάντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα