Γαβρόγλου: Οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ μετά από 10 χρόνια

«Κάνουμε ακριβώς αυτά που έχουμε πει. Τα σχολεία μας χρειάζονται αυτούς τους διορισμούς, δεν το κάνουμε στον αέρα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ1 για τις 10.500 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τους πρώτους μόνιμους διορισμούς από το 2009.

Ο υπ. Παιδείας υπενθύμισε ότι «ήδη πριν βγούμε από την επιτροπεία είχαμε πει ότι θα προχωρήσουμε σε μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Όταν βγήκαμε τον περασμένο Αύγουστο, ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ανακοίνωσε τον διορισμό 4.000 μόνιμων εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή. Αυτό αποτυπώθηκε και στον προϋπολογισμό του 2019».

Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι η προκήρυξη για τους 4.500 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, έχει ήδη κλείσει, ενώ τον Ιούλιο ανοίγει η διαδικασία για τους μόνιμους διορισμούς των 10.500 ώστε το ΑΣΕΠ να έχει μεγάλη άνεση χρόνου προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να διοριστούν το 2020.

«Από τους 10.500, οι μισοί είναι για το 2020 και οι υπόλοιποι για το 2021. Κάνουμε ακριβώς αυτά που έχουμε πει. Τα σχολεία μας χρειάζονται αυτούς τους διορισμούς, δεν το κάνουμε στον αέρα. Με απόφαση υπουργικού συμβουλίου δεσμευόμαστε για αυτούς τους διορισμούς» τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου και απέρριψε τις κατηγορίες της ΝΔ.

«Δεν ωφελεί τη Δημοκρατία μας όταν λέμε ”ότι θα ελεγχθούν ως προ τη νομιμότητα και σκοπιμότητα”. Αυτό το λένε διάφοροι που είναι μάστορες αντιδημοκρατικών, αναξιοκρατικών διορισμών. Δε λέγεται το τι βρήκαμε σε αυτό το υπουργείο και το τι έχουμε λύσει. Είχαν εκατοντάδες και χιλιάδες κόσμο σε ομηρεία» τόνισε και αναρωτήθηκε η εκπαίδευση χρειάζεται μόνιμους διορισμούς. «Σε αυτό το ερώτημα δεν έχουμε πάρει απάντηση» σημείωσε σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με τις πανελλαδικές, ο Κ. Γαβρόγλου, αναφέρθηκε σε «νέα αρχιτεκτονική» για τους εισακτέους που από τον Σεπτέμβριο θα βρουν «όχι ΤΕΙ και ΑΕΙ, αλλά μόνον τμήματα Πανεπιστημίων με καινούργια τμήματα αλλά και διετή προγράμματα σπουδών για τα παιδιά από ΕΠΑΛ.»

Ποιοτική, όχι ποσοτική εκπαίδευση είναι το θέμα, τόνισε ο υπουργός Παιδείας αναφέροντας ότι δόθηκαν 1.000 θέσεις διδακτικού προσωπικού και 1.500 ακόμα σε επιστήμονες με συμβάσεις για διδακτική εμπειρία.

Στην ερώτηση εάν «είναι το πρόσωπο που επηρέασε καθοριστικά τον χρόνο των εθνικών εκλογών», ο Κώστας Γαβρόγλου απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός αποφάσισε, εγώ απλώς του είπα την ημέρα που τελειώνουν οι εξετάσεις. Θεωρώ ότι ήταν μια πράξη ευθύνης και αξιοπιστίας», ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα