

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στην ανατολική Γαλλία και τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας για συγκρότηση τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία (Pnat).
Μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι πέντε έχουν τεθεί υπό κράτηση, χωρίς να διευκρινίσει ποιες κατηγορίες τους αποδίδονται. Πάντα σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην περιφέρεια του Μερτ-ε-Μοζέλ, στο Νανσί και στις κοντινές κοινότητες Βαντέβρ-λε-Νανσί και Τουλ.
Σύμφωνα με το BFM-TV, οι πέντε συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας της αντιτρομοκρατικής, την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζητούσε από τους περιφερειάρχες να είναι σε «αυξημένη επαγρύπνηση» κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών, λόγω του «πολύ υψηλού επιπέδου τρομοκρατικής απειλής που εξακολουθεί να υπάρχει».
Το γαλλικό μέσο αναφέρει ότι η Γαλλία βρίσκεται «στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις από τις 13 Οκτωβρίου, μετά τη δολοφονία του Ντομινίκ Μπερνάρ», του Γάλλου καθηγητή σε σχολείο στο Αράς, ο οποίος μαχαιρώθηκε από έναν ριζοσπαστικοποικημένο πρώην μαθητή του.
Η ενεργοποίηση αυτή του συναγερμού οφείλεται και στο διεθνές πλαίσιο, λόγω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Σχετικά Νέα
Γαλλία: Δίνει 10 εκατ. ευρώ για την επισκευή θωράκισης του πυρηνικό σταθμού Τσερνομπίλ
Η Γαλλία θα συνεισφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή της θωράκισης στον πυρηνικό.
Πυρκαγιά σε αποθήκη φύλαξης χημικών προϊόντων κοντά στη Σεβίλλη
Σχεδόν 80.000 άνθρωποι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα και.
Η Qatar Airways θα αγοράσει 160 αεροσκάφη από την Boeing έναντι 200 δισεκ. δολαρίων
Το Κατάρ υπέγραψε σήμερα μια συμφωνία για την αγορά δεκάδων αεροσκαφών από την αμερικανική.
Αίγυπτος: Συμφωνίες με ξένες εταιρείες για έρευνες πετρελαίου και επενδύσεις $221 εκατ.
Το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου υπέγραψε την Τετάρτη πέντε συμφωνίες με διάφορες ξένες εταιρείες.