

Η γαλλική κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα το πακέτο τόνωσης ύψους 100 δις. ευρώ που θα βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας μέσα σε δύο χρόνια, δεσμεύοντας μεγάλα ποσά για κρατικές επενδύσεις, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.
Το σχέδιο της κυβέρνησης δεσμεύει 35 δις. ευρώ για να καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστική τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, 30 δις. ευρώ για ενέργεια περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον και 25 δις. για να στηρίξει την απασχόληση, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι πριν από την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL σήμερα, δήλωσε ότι το σχέδιο ανάκαμψης αναμένεται να δημιουργήσει 160.000 θέσεις εργασίας έως το 2021.
Σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους, το πακέτο στήριξης αντιστοιχεί στο 4% του γαλλικού ΑΕΠ.
Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν βασίζεται σε αυτό το πακέτο, το μεγαλύτερο, ως προς το ΑΕΠ, από κάθε άλλη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, για να επιστρέψει η οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα μέχρι το 2022, έπειτα από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική ύφεση που αναμένεται να σημειώσει φέτος, μια που το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η συρρίκνωση θα φτάσει το 11%.
Τέλος, το πακέτο θα δώσει νέα ώθηση στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, που αποτελεί σταθερά προτεραιότητα του Εμ. Μακρόν, με φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις που φτάνουν τα 10 δις. ευρώ ετησίως και νέες κρατικές χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση των τομέων της βιομηχανίας, των οικοδομών και των μεταφορών.
Σχετικά Νέα
Μεγάλη Βρετανία: Ξεκίνησε δρομολόγια η πρώτη εταιρεία σιδηροδρόμων που επανεθνικοποιήθηκε
Η βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως «πολιτιστική επανεκκίνηση» την έναρξη δρομολογίων σήμερα Κυριακή της South.
Οι επιστήμονες βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν γιατί υπάρχει το Σύμπαν μας
Σύνταξη – επιμέλεια: Στέλιος Βασιλούδης Μέσα σε ένα εργαστήριο φωλιασμένο πάνω από την ομίχλη των.
Ο Γκολάν υπερασπίζεται τα σχόλιά του για «δολοφονία μωρών», λέγοντας ότι απευθυνόταν σε «αποτυχημένη» κυβέρνηση
«Το Ισραήλ βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει κράτος-παρίας, όπως ήταν η Νότια Αφρική,.
Το ελικόπτερο του Πούτιν δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones πάνω από το Κουρσκ
Στόχος ουκρανικής επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έγινε το ελικόπτερο του Πούτιν, κατά τη.