

Στόχος ουκρανικής επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έγινε το ελικόπτερο του Πούτιν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κουρσκ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διοικητής του Τμήματος Αεράμυνας Γιούρι Ντάσκιν στο πρόγραμμα «News of the Week», στο τηλεοπτικό κανάλι «Russia-24», όπως αναμεταδίδει το Ria Novosti.
«Το ελικόπτερο του Προέδρου ήταν στην πραγματικότητα, στο επίκεντρο της απόκρουσης μιας μαζικής επίθεσης από εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη», είπε. «Η ένταση της επίθεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης του αεροσκάφους με τον Ανώτατο Διοικητή πάνω από την περιοχή του Κουρσκ αυξήθηκε σημαντικά. Ως εκ τούτου, ταυτόχρονα διεξάγαμε μια αντιαεροπορική μάχη και διασφαλίσαμε την ασφάλεια της πτήσης του ελικοπτέρου του Προέδρου στον αέρα», δήλωσε ο Ντάσκιν.
Όπως ανέφερε ο Ντάσκιν, η μαζική επίθεση με drone αποκρούστηκε με επιτυχία, ο ρωσικός στρατός εξασφάλισε πλήρως την ασφάλεια του Προέδρου.
Ο Ρώσος Πρόεδρος επισκέφθηκε την περιοχή του Κουρσκ, στις 20 Μαΐου, όπου και συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Δήμων της περιοχής και τους εθελοντές και επισκέφθηκε επίσης τον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό στο Kurchatov.
Σχετικά Νέα
Ταγιάνι: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα – Στόχος μια εκεχειρία με διαρκή και δίκαιη ειρήνη»
Τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία σχολίασε σήμερα (25.05.2025) ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο.
Πιέσεις στο Ισραήλ για τη Γάζα και από τη σύνοδο της Μαδρίτης – Οι θέσεις της Αθήνας και η κοινή επιστολή των 4 της Αντιπολίτευσης
«Πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο κυρώσεων, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκινά από το Ανόι πολυήμερη περιοδεία στη ΝΑ Ασία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έφτασε σήμερα στο Ανόι του Βιετνάμ, τον πρώτο.
Βουλγαρία: Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά 2,1 χρόνια
Το προσδόκιμο ζωής του βουλγαρικού πληθυσμού κατά τη γέννηση για την περίοδο 2022 –.