

Μια περίεργη προκήρυξη έλαβαν το Σάββατο διαφορά γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ, όπως οι New York Times, σύμφωνα με την οποία μια ακρο-αριστερή οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για το σαμποτάζ των γαλλικών σιδηροδρόμων που έλαβε χώρα την Παρασκευή πρωί.
Η εν λόγω προκήρυξη υπογράφεται από μία ανώνυμη κολεκτίβα που αυτοπαρουσιάζεται ως «ανώνυμη αντιπροσωπεία» με σκοπό να αποσταθεροποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι αρχές ερευνούν αυτή την πιθανότητα χωρίς όμως να αποκλείουν τις υπόλοιπες όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Πριν από δεκαετίες μια άλλη ακρο-αριστερή οργάνωση υπό τον τίτλο «Action Directe» είχε σαμποτάρει ράγες τρένων ως δράση εναντίον της τότε γαλλικής κυβέρνησης.
Το σαμποτάζ που έγινε το ξημέρωμα της Παρασκευής είναι πολύ πιο συντονισμένο, πολύ καλύτερα μελετημένο και, όπως λένε οι Γαλλικές αρχές, αυτοί που το έκαναν είναι γνώστες του σιδηροδρομικού δικτύου και της λειτουργίας του.
Σχετικά Νέα
M. Aργυρού στο ΕΡΤNews: Ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας η αναβάθμιση της Standard & Poor’s
Το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία ΒΒΒ από τον οίκο αξιολόγησης Standard &.
Κίνα: Να τερματίσουν άμεσα τις λανθασμένες πρακτικές οι ΗΠΑ για να αποφύγουν την αναταραχή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας
Την έντονη δυσαρέσκειά της στους νέους δασμούς που εξήγγειλαν οι ΗΠΑ και επηρεάζουν τον.
Ιράν και ΗΠΑ σήμερα στη Ρώμη για τον β’ γύρο συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και του Ιράν συνεχίζουν σήμερα στη Ρώμη τις συνομιλίες για το.
Το «φαινόμενο Άντριου Τέιτ» εξαπλώνεται στα σχολεία της Βρετανίας – Αγόρια αρνούνται να μιλήσουν σε γυναίκες καθηγήτριες
Οι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τροφοδοτούν την αύξηση του μισογυνισμού και του σεξισμού στις σχολικές αίθουσες του.