

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 19.175 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, λιγότερα από τα 20.586 που είχαν χθες, Σάββατο, καταγράφοντας για τέταρτη ημέρα ημερήσια πτώση.
Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με τη νόσο στα νοσοκομεία αυξήθηκε σε 27.694 από 27.369 που ήταν μια μέρα νωρίτερα, ανακόπτοντας την πτωτική τάση που είχε καταγραφεί τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας επίσης αυξήθηκε, σε 3.272 από 3.225 που ήταν το Σάββατο.
Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στα νοσοκομεία και του οίκους ευγηρίας της Γαλλίας ανέρχεται πλέον σε 78.965 από 78.794 που ήταν το Σάββατο.
Οι γιατροί ανησυχούν ιδιαίτερα για την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής του κορωνοϊού που ανιχνεύτηκε πρώτη φορά στη Βρετανία.
Η συγκεκριμένη παραλλαγή μπορεί να αποτελεί την πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων από τις αρχές Μαρτίου, δήλωσε ο Αρνό Φοντανέ, επιδημιολόγος και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης για την COVID-19 στην κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du Dimanche.
Σχετικά Νέα
Μήνυμα Πούτιν σε Τραμπ: Η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, θέλουμε ίδια αντιμετώπιση για τα δικά μας
Σαφές μήνυμα προς η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και πως θεωρεί.
Ο Έλτον Τζον καταγγέλλει το «εγκληματικό» σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ο τραγουδιστής Έλτον Τζον δήλωσε σήμερα (18/5) πως νιώθει «απίστευτα προδομένος» από τη βρετανική.
Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου – Νεκρή μια γυναίκα
Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Μόσχα.
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε μια συμφωνία για το τέλος των ισραλινών επιχειρήσεων στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως είναι ανοικτός σε μια συμφωνία.