Γαλλία: Με 8,4 δισ. ευρώ θα στηρίξει τις επιχειρήσεις

Η Γαλλία θα δαπανήσει 8,4 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και να τις βοηθήσει να ανταγωνιστούν με τις γερμανικές επιχειρήσεις, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ.

Θα μειώσει τον ειδικό φόρο στην ηλεκτρική ενέργεια στο ελάχιστο επιτρεπόμενο από τους κανόνες της ΕΕ και θα επιτρέψει στις εταιρείες να αξιοποιήσουν έναν ειδικό μηχανισμό για να λαμβάνουν φθηνή ενέργεια που προέρχεται από την πυρηνική ενέργεια. Οι μικρές επιχειρήσεις θα επωφεληθούν επίσης από τα ανώτατα όρια τιμών ενέργειας που ισχύουν ήδη για τα νοικοκυριά.

«Οι γαλλικές εταιρείες θα προστατεύονται εξίσου καλά με τις γερμανικές εταιρείες», είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο France Inter και πρόσθεσε ότι «Θα διασφαλίσουμε επίσης ότι οι κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ ισχύουν για όλες τις εταιρείες, είτε είναι ιταλικές, ισπανικές, γαλλικές ή γερμανικές»

Η Γερμανία διέθεσε 200 δισ. ευρώ για την προστασία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τις υψηλές τιμές της ενέργειας, προκαλώντας επικρίσεις από άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες φοβούνταν τη στρέβλωση των ισότιμων όρων ανταγωνισμού στην ΕΕ.

Το πακέτο των 8,4 δισ. ευρώ που παρουσίασε η Γαλλία το Σάββατο αφορά το 2022 και το 2023 μαζί, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του. Η Γαλλία έχει ήδη διαθέσει 45 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα