

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό απέρριψε σήμερα την απόφαση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να μειώσει το όριο για ένα πυρηνικό χτύπημα, γεγονός που θα επιτρέπει στη Μόσχα να απαντήσει με πυρηνικά, αν δεχθεί επίθεση από ένα κράτος που χρησιμοποιεί συμβατικά όπλα, κρίνοντας ότι πρόκειται για «λόγια« και είπε ότι οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία δεν θα πρέπει «να εκφοβιστούν».
«Δεν φοβόμαστε», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
Χθες, Τρίτη, η Ουκρανία χρησιμοποίησε αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, επωφελούμενη από την πρόσφατη άδεια που έλαβε για αυτή τη χρήση από την απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Την ίδια ημέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε ένα επικαιροποιημένο διάταγμα για τα πυρηνικά, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, εάν η ίδια ή η Λευκορωσία έρθουν αντιμέτωπες με πυρηνική ή συμβατική επίθεση εναντίον τους.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε στο μέτωπο στο μεσανατολικό λέγοντας ότι οι προσπάθειες υπό τις ΗΠΑ για την επίτευξη εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ στον Λίβανο έχουν δημιουργήσει μια ευκαιρία για εκεχειρία διαρκείας και κάλεσε και τις δύο πλευρές να δεχτούν μια συμφωνία.
«Υπάρχει μια ευκαιρία που παρουσιάζεται για εκεχειρία διαρκείας στον Λίβανο, η οποία θα επιτρέψει την επιστροφή των εκτοπισμένων, θα διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου και την ασφάλεια του Ισραήλ. Καλώ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές με τις οποίες έχουμε στενή επαφή να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο Μπαρό.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.