Γαλλία: Εργαζόμενοι του οίκου Hermès δημιουργούσαν και διακινούσαν ψεύτικες τσάντες

Περισσότερα από 20 άτομα εμπλέκονται σε μια επιχείρηση δημιουργίας προϊόντων – μαϊμού, στο Παρίσι στη Γαλλία, που εδώ και πολλά χρόνια, παρήγαγε και διακινούσε πλαστές τσάντες της εταιρείας Hermès, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως το γνωστό περιοδικό μόδας, WWD, τα 9 από τα άτομα είναι πρώην υπάλληλοι τoυ διάσημου γαλλικού οίκου και έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως έξι ετών. Ένα ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για έναν 41χρονο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι και ο εγκέφαλος της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Το πείραμα της Φιλαδέλφειας: Η αλήθεια για το πλοίο που «εξαφανίστηκε για 18 λεπτά και τρέλανε το πλήρωμά του»

Η γνωστή εταιρεία μετρά ζημία ύψους 10,4 εκατομμυρίων ευρώ από τις τσάντες μαϊμού, οι οποίες δημιουργήθηκαν το διάστημα μεταξύ 2008 και 2012. Ο οίκος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι αυτή την ώρα. Η οργάνωση των απατεώνων εκμεταλλεύτηκε μυστικά εργαστήρια στη Γαλλία αλλά και το Χονγκ Κονγκ προκειμένου να δημιουργήσει περίπου 400 τσάντες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα