

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά «κίτρινα γιλέκα», διαδηλώνουν το Σάββατο στο Παρίσι κατά της επισφάλειας και υπέρ των ελευθεριών, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Συνολικά, περί τις 100 συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, με τους πολίτες να διατηρούν την πίεση στην κυβέρνηση, την επομένη της παρέμβασης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που απέρριψε τις κατηγορίες περί αυταρχικής παρέκκλισης στη Γαλλία.
Στο Παρίσι, η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή, υπό τον φόβο επεισοδίων όπως το περασμένο Σάββατο, όπου η κινητοποίηση σηματοδοτήθηκε από βίαιες συγκρούσεις.
Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί ως μια συγκέντρωση συνδικαλιστικών ενώσεων κατά της επισφάλειας, η σημερινή κινητοποίηση αναμένεται να αποτελέσει παράλληλα διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου για την ασφάλεια, που κινητοποιούν εδώ και εβδομάδες τους προασπιστές των ελευθεριών.
Κάτω από ένα πανό που ζητά «την απόσυρση του νόμου για την ασφάλεια», ο γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ένωσης CGT Φιλιπ Μαρτινέζ εκτιμά, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως υπάρχει ταύτιση των διαφορετικών σκοπών της διαδήλωσης: «Δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών και του γεγονότος του να δίνουμε μάχη κατά της επισφάλειας και της ανεργίας, ιδίως σε αυτήν την περίοδο», αναφέροντας τις «καταχρήσεις των εργοδοτών» και τα «κοινωνικά προγράμματα» που καταλύονται».
Οι διαδηλωτές θέλουν επίσης να καταγγείλουν την αστυνομική βία στον απόηχο δύο υποθέσεων, στα τέλη Νοεμβρίου, που προκάλεσαν σοκ στη Γαλλία: τον ξυλοδαρμό ενός μαύρου παραγωγού και τη βίαιη εκκένωση ενός καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι.
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντοκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.