

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, από το βήμα του 1ου Growthfund Summit, μίλησε για το επιτυχημένο μοντέλο της ΔEΗ και πώς από τα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αποτελεί σήμερα κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας, με διαχρονική αξία και πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
- Ο κ. Στάσσης μίλησε για επερχόμενες αλλαγές στη ΔEΗ, ώστε να αντεπεξέλθει απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία και να καταστεί ηγέτιδα στη διεθνή αγορά. Η ανάπτυξη θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες:
- Μετάβαση στην πράσινη ενέργεια μέσα από επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), απολιγνιτοποίηση κ.λπ.
- Ψηφιακό Μετασχηματισμό σε όλες τις δραστηριότητες με επενδύσεις σε έξυπνους μετρητές και σε όλο το δίκτυο.
- Πελατοκεντρική Πολιτική: Θέλουμε να είμαστε πρώτοι επειδή ανταποκρινόμαστε σε αυτό που θέλει ο πελάτης. Παρά το μέγεθος της εταιρείας καταφέρνουμε να έχουμε νέα και ανακαινισμένα καταστήματα, νέα προϊόντα, σύγχρονα call centers, omnichannel, καταστήματα που λειτουργούν ακόμα και τα Σαββατοκύριακα κι άλλες πολλές υπηρεσίες.
Η ανάπτυξη πάνω στους τρεις παραπάνω πυλώνες ενισχύει σημαντικά την εξωστρέφεια της εταιρείας. Στην παρούσα φάση η ΔEΗ υλοποιεί επενδύσεις για 1.300 MW, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των έργων της που σήμερα υπερβαίνει τα 670 MW. Η ανάπτυξη έρχεται επίσης μέσα από επενδύσεις και εξαγορές, με πιο πρόσφατες της Κωτσόβολος και της ENEL Ρουμανίας, με τις οποίες επιτυγχάνει τη βελτίωση του πράσινου αποτυπώματος στην κοινωνία.
Ο κ. Στάσσης τόνισε τη σημασία της καλής συνεργασίας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το καλό της επιχείρησης συμβαδίζει με το καλό των εργαζομένων, προς όφελος όλων».
Από το 2019 που κλονίστηκε η βιωσιμότητά της και το business plan που ακολούθησε οδηγώντας την σε μία ισχυρή ανάπτυξη, η ΔEΗ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα τού πώς μια εταιρεία συνδεδεμένη με το κράτος μπορεί να γίνει σύμβολο εκσυγχρονισμού.
Τέλος, ο κ. Στάσσης συνεχάρη το Υπερταμείο για τη διοργάνωση του Growthfund Summit και χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική εξέλιξη τη δημιουργία του εθνικού επενδυτικού ταμείου.
Σχετικά Νέα
Άνω του 3% τα κέρδη του αργού στην εβδομάδα
Πάνω από 1% αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς η εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ.
Πρ. Παυλόπουλος: Η Κοινωνία των Πολιτών στην υπηρεσία υπεράσπισης της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας
Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με.
Wall Street: Πτώση με φόντο τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας
Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, καθώς οι.
Ν. Ανδρουλάκης: “Κόμματα προγραμματικά με στελέχη και κοινωνική ρίζα, όπως το ΠΑΣΟΚ, απεύχεται να έχει αντίπαλους ο κ. Μητσοτάκης”
Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στη Σώτια Πεντεδήμου στον τηλεοπτικό σταθμό Creta, ο.