Γ. Σαρακιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο – Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο που βρίσκεται πέντε μήνες στην ηγεσία

«Να χτίσουμε τη βάση για την εκπόνηση του νέου προγραμματικού μας σχεδίου» δήλωσε στην εκπομπή «Νewsroom» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος ερωτηθείς για το «εάν ήταν καθαρή και έντιμη λύση αυτό που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης για την προσφυγή σε τετραπλές εκλογές απέφυγε να απαντήσει. Αντιθέτως, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ότι είναι «άξιος και ικανός».

«Θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Το επόμενο τριήμερο περιμένουμε γόνιμες συζητήσεις. Αυτή είναι η βάση της πολιτικής και το ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του» σχολίασε ο κ. Σαρακιώτης σχετικά με τις τετραπλές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Στέλλα Παπαμιχαήλ και Γιώργο Σιαδήμα θέλησε να εστιάσει στις κινητοποιήσεις μεγάλων κοινωνικών ομάδων (αγρότες, φοιτητές και δικηγόροι). «Όταν έχουμε μια κοινωνία σε αναβρασμό οφείλουμε να συνθέσουμε προτάσεις και να τις καταθέσουμε στο δημόσιο διάλογο» ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης.

«Άξιος και ικανός ο Κασσελάκης»
Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι στον κ. Κασσελάκη ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης δήλωσε εμφατικά ότι «αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει πρόεδρο. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος. Μπορεί να συνθέσει (σ.σ. προτάσεις). Έχει μόλις πέντε μήνες στην ηγεσία. Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο που βρίσκεται πέντε μήνες, εντός της καταιγίδας και έντονων διεργασιών».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε τι μπορεί να προσφέρει. Είναι μόλις 35 ετών, έχει ένα πολύ βαρύ βιογραφικό και θεωρώ ότι είναι άξιος και ικανός».

Μιλώντας για την διαδικασία υποστήριξε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, θα πρέπει να σκεφτούν το καλό του χώρου της Αριστεράς για την επόμενη μέρα. «Ευτυχώς θα είναι σύντομη διαδικασία, σε δύο εβδομάδες. Πρέπει να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα μείζονα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα