

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το αυξημένο testing τόσο για ανεμβολίαστους όσο και για εμβολιασμένους κατά την περίοδο των εορτών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «αν χρειαστεί να επιβληθεί τέτοιο μέτρο, το κόστος του τεστ για να μπαίνουν σε συγκεκριμένους χώρους, θα το επιβαρυνθεί ο πολίτης».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, δήλωσε ότι «ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».
Σχετικά με το αν θα ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή».
«Τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία ξεκινήσαμε λειτούργησαν αποτελεσματικά και έχουμε μείωση κρουσμάτων στα σχολεία γιατί γίνεται testing. Έτσι προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα μετά τις γιορτές. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή καμία εισήγηση από την επιτροπή», σημείωσε.
Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. «Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν», είπε.
«Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ χρήσιμο. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων», είπε ο κ. Οικονόμου.
Στο ερώτημα ποιος θα επιβαρύνεται το rapid test απάντησε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Και απαντώντας αν είναι άδικο είπε ότι η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».
Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη 22/12/2021.
Σχετικά Νέα
Σοφία Τουντούρη για Γιάνη Βαρουφάκη: Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του πυροδότησαν κύμα σεξιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο
Απειλές και σεξιστικές επιθέσεις εναντίον της στο διαδίκτυο καταγγέλλει η δημοσιογράφος Σοφία Τουντούρη μετά.
Πρόταση ΠΑΣΟΚ για προανακριτική: Ζητά παραπομπή Καραμανλή και τριών υφυπουργών για κακούργημα
Έτοιμη έχει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη και.
Αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
Στο επίκεντρο της συζήτησης, που είχαν νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής ο.
ΕΟΠΥΥ: Αποσύρονται οι γιατροί από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για τα ραντεβού
Αποσύρονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για.