Γ. Κουμουτσάκος: Η ένταση με την Τουρκία ήρθε για να μείνει

Προβληματισμό για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, δίχως να υποβαθμίζει την σημασία τους, εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

“Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε βάρος της Άγκυρας. Υπολείπεται όμως από το σημείο όπου μπορούμε να δούμε αν υπάρχει πραγματική βούληση να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα εάν η τουρκική προκλητικότητα συνεχιστεί”, δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Γιώργος Κουμουτσάκος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθήνας και τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ.

Ο κ. Κουμουτσάκος συμπλήρωσε πως δεν είναι βέβαιος για την υλοποίηση των κυρώσεων, τονίζοντας ότι δεν υποβαθμίζει τη χθεσινή απόφαση αλλά -όπως είπε- περιμένει το επόμενο αποφασιστικό βήμα εάν χρειαστεί.

“Η ένταση θα διατηρηθεί. Η ένταση ήρθε για να μείνει. Δε λέω ότι θα υπάρξει κλιμάκωση. Η Τουρκία θέλει να μην αποκλειστεί από το ενεργειακό παιχνίδι της Ανατολικής Μεσογείου χωρίς να σέβεται τους κανόνες. Είναι μονόδρομος για την Τουρκία η παραγωγή έντασης” συνέχισε επί του θέματος.

Ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε και τη δήλωση Αποστολάκη που είπε ότι η Ελλάδα καταρχήν θα είναι μόνη της σε περίπτωση θερμού επεισοδίου. Το γαλάζιο στέλεχος ανέφερε ότι η δήλωση αυτή προκαλεί και ένα αίσθημα αποφασιστικότητας αλλά και ένα αίσθημα απομόνωσης. “Εγώ δεν θα το έλεγα αυτό σε αυτό το στάδιο” υπογράμμισε και ζήτησε ενίσχυση των συμμαχιών της χώρας.

Σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να να προσπαθήσει διπλωματικά να αποτρέψει να φτάσει το τουρκικό γεωτρύπανο στο Καστελόριζο. “Διαφορετικά, είμαστε μία χώρα με ένοπλες δυνάμεις. Δεν θέλουμε την κλιμάκωση, διάλογο θέλουμε αλλά εάν αυτό το αγνοήσουν θα είμαστε απέναντι. Θα είμαστε εκεί. Όλοι μαζί” δήλωσε ο τομεάρχης εξωτερικών.

Σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση της ΝΔ σημείωσε ότι “κριτήριο της ΝΔ είναι το εθνικό συμφέρον” και πρόσθεσε ότι η Συμφωνία παράγει ήδη τετελεσμένα και αποτελέσματα. Ως προς τις εκλογές, είπε ότι η αυτοδυναμία είναι κυρίως εθνικός σκοπός και όχι παραταξιακός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα