

Υπέρ μιας προοδευτικής υποψηφιότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος σε συνέντευξη του στο Mega.
Συγκεκριμένα ανέφερε: “Ο όρος “εθνική ενότητα” στον οποίο όλοι συμφωνούμε, δεν μπορεί να είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν μπορεί να είναι και ένα πέπλο που θα καλύψει τις εσωκομματικές διευθετήσεις της ΝΔ. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα μπροστά μας και δεν μπορούμε να πάμε στη λογική της συναίνεσης για να ξεπλυθούν πολιτικές. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη προοδευτική πρόταση με ριζοσπαστικό ρεαλισμό και θα φτάσουμε και στο όνομα”.
Ακολούθως συμπλήρωσε: “Χρειάζεται μία προοδευτική υποψηφιότητα, όχι στη λογική της συναίνεσης προκειμένου να ξεπλυθούν όλες αυτές οι πολιτικές που κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή μας, μειώνουν την αγοραστική μας δύναμη, ενισχύουν τα καρτέλ, αλλά μια προοδευτική υποψηφιότητα που θα συμβολίζει, ξέρετε, και όλα όσα έρχονται μέχρι το 2025. Έχουμε, μην ξεχνάμε τη συνταγματική αναθεώρηση, την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, την κατοχύρωση της δημόσιας παιδείας, την κατοχύρωση μιας σειράς δικαιωμάτων των πολιτών βάσει του Συντάγματος, που δεν θα ανοίγουν την πόρτα έτι περαιτέρω, όπως έκανε η ΝΔ αυτά τα έξι χρόνια, σε μια ιδιωτικοποίηση της ζωής μας με αρνητικό τρόπο. Αυτό είναι το θέμα το πολιτικό, όχι να κάνουμε ονοματολογία”.
Αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις επαναλαμβάνοντας την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου “για μια πολυμερή διάσκεψη για την Σύρια”, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: “Δεν μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ απλά αρχικά να πανηγυρίζει, όταν ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα καταλαμβάνει τη Δαμασκό και να παρακολουθούμε απαθείς την Τουρκία να είναι στη Δαμασκό από την πρώτη μέρα και να επίκειται ενδεχομένως ένα νέο ψευτο-σύμφωνο για ΑΟΖ. Αν προχωρήσει, χρειάζονται κυρώσεις στην Τουρκία όπως έχει βάλει το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το 2019 με τις προσπάθειες της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης τότε. Ή αυτό ή διάσκεψη, όπως πρότεινε ο Σωκράτης Φάμελλος, αν επιλεγεί το διεθνές δίκαιο. Η πιθανή σύναψη ενός τέτοιου μνημονίου ανάμεσα στη Συρία, την Τουρκία και το ψευδοκράτος, αν συμβεί, θίγει κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και δεν μπορούμε εμείς να παραμένουμε και να περιμένουμε, λέγοντας απλά ότι εμείς είμαστε μια χώρα με σταθερότητα”.
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο
«Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ν. Ανδρουλάκης: «Πρέπει να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους μάχιμους πυροσβέστες»
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.