

Διευκρινίσεις για το διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ που επιβάλλεται από σήμερα σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολιασμού για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, έδωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Όπως είπε, το πρόστιμο θα επιβληθεί σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που δεν είχαν ξεκινήσει τον εμβολιασμό τους. Εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει, ωστόσο μετά από 90 ημέρες από την νόσηση πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.
Ξεκαθάρισε ακόμα ότι αν κάποιος εμβολιαστεί μέσα στον Ιανουάριο θα πληρώσει πρόστιμο 50 ευρώ.
Επίσης, όσοι έχουν κάνει αίτηση στις τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια, για να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό για λόγους υγείας, την αίτηση υποβάλει ο γιατρός τους. Στις περιπτώσεις που η αίτηση δεν γίνει δεκτή, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.
Εξαιρούνται ακόμα όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά 15.000 έχουν κάνει αίτηση και δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτοί εξαιρούνται από το πρόστιμο, σημείωσε.
Αν κάποιος έχει εμβολιαστεί στο εξωτερικό στις 60 χώρες που αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό τους στην Ελλάδα, θα μπορούν να καταχωρηθούν μέσα στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr
Ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο επιβάλλεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου. Για τους υπόλοιπους που είναι μερικώς εμβολιασμένοι, απλώς λήγει το πιστοποιητικό τους.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόνισε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα θα πάνε στο σύστημα υγείας και υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει καμία παρακράτηση από μισθό ή συνταξη. Το πρόστιμο θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ, τόνισε.
Σχετικά Νέα
Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα
“Η ισχυρή ανάπτυξη με τη συμβολή όλων των πολιτών, δημιουργεί ισχυρά πλεονάσματα που αξιοποιούνται.
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.