

Ο ιδρυτής της FTX Sam Bankman-Fried δήλωσε αθώος την Τρίτη σε ποινικές κατηγορίες και πρόκειται να δικαστεί τον Οκτώβριο, σε μία από τις πιο υψηλού προφίλ δίκες των τελευταίων ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Ο Bankman-Fried εμφανίστηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη φορώντας μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μπλε γραβάτα και καθόταν στο τραπέζι της υπεράσπισης ανάμεσα στους δικηγόρους του, Mark Cohen και Christian Everdell. Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Lewis Kaplan όρισε ημερομηνία δίκης για τις 2 Οκτωβρίου, αφού οι εισαγγελείς των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αναμένουν να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.
Αν και η δήλωση περί αθωότητας δεν ήταν απροσδόκητη, δίνει στον Bankman-Fried περισσότερο χρόνο, λένε νομικοί. Ο Bankman-Fried θα αποκτήσει καλύτερη εικόνα για τα στοιχεία που έχουν οι εισαγγελείς εναντίον του και θα σχεδιάσει την επόμενη κίνησή του. Η δήλωσή του βάζει την υπόθεση σε τροχιά για μια μακρά δίκη, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.
Τον Δεκέμβριο, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ στο Μανχάταν αποκάλυψαν οκτώ ποινικές κατηγορίες εναντίον του.
Μεταξύ άλλων, κατηγορείται για κατάχρηση κεφαλαίων πελατών στην FTX για την κάλυψη προσωπικών εξόδων, αγορές ακινήτων και συναλλαγές στην Alameda Research, το hedge fund που ίδρυσε το 2017. Σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης πριν από τη σύλληψή του, ο Bankman-Fried παραδέχθηκε ότι ήταν κακός διαχειριστής με κενά στην εποπτεία, αλλά αρνήθηκε ότι διέπραξε εν γνώσει του απάτη.
Σχετικά Νέα
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.
Μήνυμα Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι: Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες Παρασκευή νέο μήνυμα προς τους ηγέτες της.