

Φωτογραφίες από τα πλωτά γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός, τα οποία συνοδεύουν πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ανήρτησε στο Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ήρθε αμέσως μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ότι έχουν ξεκινήσει οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Απορούμε για τις δηλώσεις που έκανε σε μία συνέντευξή του ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σχετικά με τις, σύμφωνες προς το διεθνές δίκαιο, εργασίες που διεξάγει η χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο τίτλος “το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης” ανήκει βασικά στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.
«Όσον αφορά τις πηγές των υδρογονανθράκων, όσο η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμπεριλαμβάνει τους Τουρκοκυπρίους στον διαμοιρασμό των εσόδων και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και όσο δεν διασφαλίζει τα δικαιώματά τους, η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Τουρκοκυπριακού λαού γύρω από το Νησί, όπως προστατεύει τα δικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Ερντογάν.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.