Φωτιές: Βελτιωμένη εικόνα στην Αμαλιάδα – Υπό πλήρη έλεγχο σε Κόρινθο και Κέρκυρα

Εικόνα αισθητής βελτίωσης παρουσιάζουν το πρωί της Δευτέρας (22/8) οι φωτιές που ξέσπασαν την Κυριακή σε Κορινθία, Κέρκυρα και Αμαλιάδα.

Ειδικότερα, η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Ανάληψη Αμαλιάδας παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Την ίδια στιγμή, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Τέλος, σε ύφεση είναι και η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Κέρκυρα, σε αγροτοδασική έκταση.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε επτά περιφέρειες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Ηλεία, τη Λακωνία και τα Κύθηρα, στα Χανιά και σε νησιά του Ιονίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό κλήσης 199.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα