Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους οδηγούς στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο:

Αναλυτικά, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

  • προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).
  • προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.
  • Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.
  • Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Για το ατύχημα είχε συλληφθεί ο οδηγός του βυτιοφόρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

Το ιστορικό

Η φωτιά που ξέσπασε μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου, το οποίο μετέφερε καύσιμα, έσβησε γύρω στις 23:40 χθες το βράδυ. Μετά την ανατροπή του τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη φωτιά. Λόγω της πυρκαγιάς η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην παλαιά όσο και στη νέα εθνική Αθηνών-Κορίνθου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Με την κατάσβεση της φωτιάς, λίγο μετά τα μεσάνυχτα άνοιξαν πρώτα τα διόδια της Ελευσίνας για Κόρινθο και σταδιακά άρχισε να αποκαθίσταται η κίνηση.

Δεν ενεπλάκη άλλο όχημα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Όπως ανέφερε η Πυροσβεστική, στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα. Ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δεν υπήρξε άλλος τραυματίας.

Μήνυμα του 112 για τις καθυστερήσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Μήνυμα στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να καθυστερήσουν την αναχώρησή τους λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην εθνική οδό εστάλη το μεσημέρι του Σαββάτου από το 112.

Το μήνυμα αναφέρει: «Μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης από Ελευσίνα προς Κόρινθο στην Ολυμπία Οδό. Καθυστερήστε την αναχώρησή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

112