

Πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε χορτολιβαδική έκταση στο δήμο Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής έγινε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναερίων δυνάμεων για την αντιμετώπισή της και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.
Σημειώνεται ότι σε 56 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το περασμένο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.
Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 462 πυροσβέστες με 219 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.
Χαρακτηριστικό της φετινής δραστηριότητας των πυρκαγιών αποτελεί το γεγονός πως από τις 15 Ιουλίου έχουν σημειωθεί 186 δασικές πυρκαγιές με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας να είναι σε όλες τις περιπτώσεις άμεση και αποτελεσματική.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο δήμο Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 23, 2021
Σχετικά Νέα
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Νεκρός 16χρονος μοτοσικλετιστής
Πάνδημη θλίψη προκαλεί στην Πρέβεζα ο θάνατος 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το.
Κ. Δημογλίδου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα
Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε στο ΕΡΤΝews η.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές
Στις φλόγες τυλίχτηκε αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές, στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα επί της οδού.