

Σταμάτησε προσωρινά η θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά των Δαρδανελίων λόγω της φωτιάς στην περιοχή. Τη διακοπή της ναυσιπλοΐας ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών.
Καθώς η φωτιά μαίνεται στη βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας, η θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά των Δαρδανελίων ανεστάλη, όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας.
«Η θαλάσσια κυκλοφορία έχει διακοπεί προσωρινά στην κατεύθυνση από το νότο προς τον βορρά και έχει περιοριστεί σε μία διαδρομή λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Κεπσέζ», ανέφερε το Υπουργείο.
«Ρυμουλκά είναι έτοιμα να επέμβουν εάν η φωτιά πλησιάσει το παραλιακό μέτωπο, παρέχοντας πρόσθετη υποστήριξη στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις πυρόσβεσης», πρόσθεσε το υπουργείο.
Η ναυτιλιακή υπηρεσία Tribeca τόνισε πως «η κυκλοφορία στα Δαρδανέλια ανεστάλη και προς τις δύο κατευθύνσεις σήμερα στις 18:45 καθώς πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν στην περιοχή αντλούν νερό από τη θάλασσα».
Εννέα χωριά, καθώς και μια πανεπιστημιούπολη εκκενώθηκαν στην περιοχή, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.
Περισσότεροι από 420 πυροσβέστες επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά με τη βοήθεια δέκα πυροσβεστικών αεροσκαφών, τόνισε από την πλευρά της η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).
Εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν φλόγες να πλησιάζουν αστικές περιοχές με γκρίζους και πορτοκαλί καπνούς να καλύπτουν τον ουρανό.
Κλειστός είναι και ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ Τσανάκαλε και Τσαν, 70 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας, ανέφεραν οι αρχές.
Σχετικά Νέα
Πλήγμα για την αξιοπιστία της οικονομίας των ΗΠΑ η υποβάθμιση από την Moody’s
Η Moody’s Ratings αφαίρεσε από τις ΗΠΑ την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση, αντανακλώντας την εντεινόμενη.
Σε εξηγήσεις καλεί ο Πιερρακάκης τη διοίκηση του Ζαππείου για το show με τα drones στην Ακρόπολη
Πηγή: iefimerida.gr – Σε έγγραφες εξηγήσεις καλεί ο Πιερρακάκης τη διοίκηση του Ζαππείου για το show με τα drones στην Ακρόπολη – iefimerida.gr
Σε έγγραφες εξηγήσεις καλεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης τα μέλη.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αττική λόγω της 42ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης
Λόγω διεξαγωγής της 42ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, την Κυριακή (18/5) και κατά τις ώρες.
Βουλή: Αντιπαράθεση Δ. Καιρίδη με βουλευτές της αντιπολίτευσης για το Κυπριακό
Η αναφορά του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρη Καιρίδη, ότι στη.