Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ολονύχτια μάχη – Εκκενώνονται Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα το βράδυ της Δευτέρας σε δασικές εκτάσεις στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ και η δεύτερη εστία στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι, ενώ έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να εκκενώσουν.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα στο Λιβίσι, καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω – γύρω.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε πολλές διαφορετικές εστίες, με 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής ΠΣ αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς μεταβαίνει κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια.

Διακοπή της κυκλοφορίας
Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στη Λεωφόρο Μαραθώνος από τη Λεωφόρο Διονύσου έως την οδό Αγίου Ανδρέα
– Στην οδό Αγίου Πέτρου από την οδό Σπύρου Λούη

– Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη Λ. Διονύσου

– Στην οδό Αγ. Παρασκευής από τη Βασιλείου Ρώτα

– Στην οδό Περιπάτου από τη Λ. Μαραθώνος και

– Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα