

Χρονικό περιθώριο, έως το τέλος του μήνα έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, που κατά βάση παραλαμβάνουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, για να υποβάλουν φορολογική δήλωση, ώστε να εξασφαλίσουν έκπτωση 4% για εφάπαξ εξόφληση.
«Όσοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως 30 Απριλίου θα έχουν έκπτωση 4%. Όσοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση από 1η Μαϊου έως 15 Ιουνίου θα έχουν έκπτωση 3%. Όσοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση από 16 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 2%» αναφέρει στο ΕΡΤNews η φοροτεχνικός Αθανασία Στολάκη.
Στο μεταξύ, παρά το εορταστικό κλίμα των ημερών, οι δηλώσεις υποβάλλονται με αμείωτο ρυθμό και ήδη έχουν εκπληρώσει την υπόχρεωσή τους πάνω από 1,7 εκατ. πολίτες.
«Στην περίπτωση που τα προσυμπληρωμένα στοιχεία δεν είναι ακριβή ή λείπουν κάποια στοιχεία, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να τροποποιήσουν και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία υποβάλλοντας την αρχική τους δήλωση ως την Πέμπτη 24 Απριλίου και την τροποποιητική του δήλωση χωρίς κυρώσεις από την Παρασκευή 25 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη 15 Ιουλίου του 2025» αναφέρει στο ΕΡΤNews ο οικονομολόγος – λογιστής Ηλίας Ζήκος.
Από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, οι 512.000 είναι χρεωστικές με μέσο φόρο 1.524 ευρώ, οι 414.000 είναι πιστωτικές με την επιστροφή να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 277 ευρώ, ενώ η πλειονότητά τους, περίπου 789.000 είναι μηδενικές.
πηγή: ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος επιχειρήσεων: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από το ΥΠΕΝ
Αντίστροφα μετρά χρόνος για τις ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΤτΕ: Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση στο δίμηνο Ιανουαρίου–Φεβρουαρίου 2025
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου η εισερχόμενη ταξιδιωτική.
Νέα δράση της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλία με επιδότηση έως 22.500 ευρώ: Πόσες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν
Συνολικά 1.577 άνεργοι έχουν ήδη προσληφθεί σε νέες θέσεις εργασίας μέσω του νέου προγράμματος.
Γ. Μπρατάκος: «Η δυνατότητα διάθεσης πρόσθετων πόρων δυνατότητα διάθεσης πρόσθετων πόρων»
Δήλωση του Προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννη Μπρατάκου, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.