

Την ανάγκη να υπάρξει «ισχυρή απάντηση στην «απολύτως απαράδεκτη» αεροπειρατεία της πτήσης της Ryanair από τις αρχές της Λευκορωσίας, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι σήμερα η Σύνοδος θα εστιάσει στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ και ακόμα περισσότερο στο θέμα της Λευκορωσίας. Χαρακτήρισε «εξοργιστική» τη συμπεριφορά του Μινσκ και τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο πρέπει να καταλάβει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες».
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι υπάρχουν στο τραπέζι διάφορες επιλογές για κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, τόσο κατά προσώπων που έχουν εμπλακεί με την αεροπειρατεία, αλλά και κατά επιχειρήσεων και οικονομικών οντοτήτων που χρηματοδοτούν το καθεστώς Λουκασένκο. Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι εξετάζονται κυρώσεις κατά του αεροπορικού τομέα της Λευκορωσίας.
Κατέληξε, λέγοντας ότι ο Λευκορώσος δημοσιογράφος, Ρομάν Προτασέβιτς πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα. «Θα ασκήσουμε πίεση στο καθεστώς μέχρι να μάθει να σέβεται την ελευθερία των ΜΜΕ και του Τύπου», πρόσθεσε.
Σημείωσε, ακόμα, ότι το ευρωπαϊκό επενδυτικό και οικονομικό πακέτο, ύψους 3 δισεκ. ευρώ, έχει παγώσει, μέχρι η Λευκορωσία να ξαναγίνει μια δημοκρατική χώρα.
«Θα ασκήσουμε πίεση στο καθεστώς έως ότου σέβεται τελικά την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της γνώμης», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λέιν, σύμφωνα με το Reuters, λίγο πριν συναντηθεί με τους ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, οι οποίοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Λευκορωσίας.
These sanctions will cover:
• Individuals involved in this hijacking
• Businesses that finance the regime
• The aviation sectorWe will keep pressure on the regime until it respects the freedom of opinion and of the media.
Roman Pratasevich must be released immediately
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 24, 2021
Σχετικά Νέα
Ο Πούτιν ανακοίνωσε πασχαλινή εκεχειρία – «Πάγωμα» εχθροπραξιών έως τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πασχαλινή εκεχειρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ειδικότερα,.
Πακιστάν: Συνελήφθησαν 160 άτομα έπειτα από επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής αλυσίδας KFC
Τουλάχιστον 160 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Πακιστάν έπειτα από περίπου 20 επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής.
Volvo: Κόβει έως και 800 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Στις περικοπές έως και 800 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ λόγω της αβεβαιότητας που έχουν.
Ένας μήνας από τη σύλληψη Ιμάμογλου: Η Τουρκία σε αναβρασμό
Καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Τουρκία, παραπέμπονται σε.