Φοιτητές: «Ουραγοί» στους εμβολιασμούς οι εκκλησιαστικές σχολές

Ουραγοί στους εμβολιασμούς φοιτητών αναδεικνύονται οι εκκλησιαστικές σχολές, με τη χειρότερη εικόνα να καταγράφεται στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης με 44%.

Λιγότεροι από τους μισούς φοιτητές έχουν εμβολιαστεί και στις υπόλοιπες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά νόσησης από 7% έως 11%.

Παρόμοια εικόνα και στις Θεολογικές σχολές των ΑΕΙ με «πρωταθλητή» στις ενστάσεις για τα εμβόλια, το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας έχει εμβολιαστεί το 56% με μία ή δύο δόσεις και έχουν νοσήσει 44 φοιτητές που δεν έχουν κάνει καμία δόση. Επιπλέον 174 παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Στην Ανωτάτη εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης έχει εμβολιαστεί το 44% με μία ή δύο δόσεις και έχουν νοσήσει 18 φοιτητές που δεν έχουν κάνει καμία δόση. Επιπλέον 160 παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης έχει εμβολιαστεί το 54% , ενώ στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων έχει εμβολιαστεί το 51%.

Αντίθετα, πολύ υψηλά είναι συνολικά τα ποσοστά εμβολιασμού φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού στα πανεπιστήμια όλης της χώρας

Το 73% των φοιτητών συνολικά, είτε έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση είτε έχει νοσήσει, ενώ το ποσοστό εκτινάσσεται στο 91% στους καθηγητές ΑΕΙ και βρίσκεται στο 87% στους διοικητικούς και άλλους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων.

«Πρωταθλητής» στην κούρσα των εμβολιασμών στους φοιτητές είναι το ΕΜΠ με ποσοστό 78% και ακολουθεί το ανοιχτό Πανεπιστήμιο με ποσοστό 77%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα