

Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί θα μεταβεί την Κυριακή στη Ρουμανία για να επισκεφθεί τους περίπου 500 Γάλλους στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα αυτή.
«Θα μεταβώ την Κυριακή στη Ρουμανία για να δω τους στρατιώτες μας», είπε η ίδια στο τηλεοπτικό κανάλι franceinfo.
«Τους αναπτύξαμε επειδή οφείλουμε βοήθεια και αλληλεγγύη στις χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ και βρίσκονται εγγύτερα» στον πόλεμο στην Ουκρανία, πρόσθεσε. «Θέλουμε να στείλουμε ένα αποτρεπτικό μήνυμα στη Ρωσία, ώστε να μην κάνει το βήμα παραπάνω και να μην σκεφθεί να παραβιάσει αυτό το όριο. Είμαστε (στο ΝΑΤΟ) χώρες που δεσμευόμαστε από ένα σύμφωνο αλληλεγγύης και η Ρωσία ξέρει ότι αν μια από εμάς δεχτεί επίθεση, όλη η Συμμαχία θα αντιδράσει», προειδοποίησε.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε η Παρλί, η Γαλλία στέλνει και ένα μήνυμα «στους εταίρους και τους συμμάχους» στους οποίους οφείλει «αλληλεγγύη και αρωγή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πακιστάν: Συνελήφθησαν 160 άτομα έπειτα από επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής αλυσίδας KFC
Τουλάχιστον 160 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Πακιστάν έπειτα από περίπου 20 επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής.
Volvo: Κόβει έως και 800 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Στις περικοπές έως και 800 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ λόγω της αβεβαιότητας που έχουν.
Ένας μήνας από τη σύλληψη Ιμάμογλου: Η Τουρκία σε αναβρασμό
Καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Τουρκία, παραπέμπονται σε.
Μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου υπέγραψε ένα βλήμα πυροβολικού με μήνυμα προς τον Πούτιν
Το μέλος του αμειρκανικού Κογκρέσου Μπράιαν Φιτζπάτρικ, Ρεπουμπλικανός υπέρ της Ουκρανίας που εκπροσωπεί την.