Φινλανδία: Το Ελσίνκι θα κλείσει τα 4 από τα 9 μεθοριακά του περάσματα με τη Ρωσία

Η Φινλανδία θα κλείσει τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 4 από τις 9 μεθοριακές διαβάσεις της με τη Ρωσία, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι αφήνει παράτυπους μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε την Πέμπτη η φινλανδική κυβέρνηση.

“Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσει τα μεθοριακά περάσματα Βάαλιμα, Νούιγιαμα, Ιμάτρα και Νίιραλα στα σύνορα ανάμεσα στη Φινλανδία και τη Ρωσία”, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η φινλανδική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της με τη Ρωσία, εκφράζοντας υποψίες ότι η Μόσχα προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, η οποία προσχώρησε στο NATO τον Απρίλιο.

“Είμαστε προετοιμασμένοι για διαφόρων ειδών ενέργειες, για κακόβουλες ενέργειες εκ μέρους της Ρωσίας, οπότε η κατάσταση δεν προκαλεί έκπληξη”, δήλωσε ο φινλανδός πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο.

Η Φινλανδία διαπίστωσε τις τελευταίες εβδομάδες αύξηση των εισόδων παράτυπων μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής και την Αφρική, ιδιαίτερα από το Ιράκ, τη Σομαλία και την Υεμένη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα