

Ο κρατικός πάροχος ενέργειας της Φινλανδίας Gasum δήλωσε την Τρίτη ότι θα παραπέμψει τη διαφωνία του για τις πληρωμές σε ρούβλια με τη ρωσική Gazprom Export σε διαδικασία διαιτησίας.
Η Gasum είπε ότι δεν θα δεχτεί την απαίτηση της Gazprom Export να πληρώσει σε ρούβλια για τις προμήθειες φυσικού αερίου της στη Φινλανδία και ως εκ τούτου αναμένει ότι οι ροές φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία θα μπορούσαν να σταματήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επικαιροποιημένη οδηγία, που κοινοποιήθηκε στα κράτη της Ε.Ε. την Παρασκευή, η Κομισιόν επιβεβαίωσε την προηγούμενη οδηγία της. Είπε ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. δεν εμποδίζουν τις εταιρείες να ανοίξουν λογαριασμό σε καθορισμένη τράπεζα και ότι μπορούν να πληρώσουν για το ρωσικό αέριο – αρκεί να το κάνουν στο νόμισμα που έχει συμφωνηθεί στα υπάρχοντα συμβόλαια και να δηλώνουν ότι η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί όταν πληρωθεί σε αυτό το νόμισμα.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.