Φινλανδία: Εγκρίθηκε νομοθεσία που απαγορεύει τις πολιτικές απεργίες διάρκειας άνω των 24 ωρών

Οι Φινλανδοί βουλευτές ψήφισαν μέτρα που περιορίζουν τις πολιτικές απεργίες, καθώς και τις στάσεις εργασίας σε υποστήριξη τέτοιων ενεργειών, που έχουν δημιουργήσει αναταραχή στη βορειοευρωπαϊκή αυτή οικονομία τους τελευταίους μήνες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η φιλοεπιχειρηματική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Πέτερι Όρπο έλαβε την πλειοψηφία, με 107 έναντι 57 ψήφων, στο νομοθετικό σώμα για τις σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοινοβουλίου την Τετάρτη. Περιλαμβάνουν μέγιστη διάρκεια 24 ωρών για πολιτικές απεργίες, καθώς και πρόστιμα για διαταραχές της αγοράς εργασίας, με έναρξη ισχύος από τον Ιούλιο.

Τα συνδικάτα της Φινλανδίας έχουν καταφύγει σε αρκετές στάσεις εργασίας για να αντιταχθούν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων περικοπών σε επιδόματα και αλλαγές στους όρους απασχόλησης, που ο κυβερνών συνασπισμός ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητες για να σταματήσει η αύξηση του δημόσιου χρέους και να δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα