

Την εκτίμηση ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει κάνει την μεγαλύτερη πρόοδο στις έρευνες για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορονοϊού εξέφρασε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του BBC 4, ο Φάουτσι είπε “Οι δοκιμές στην Οξφόρδη δείχνουν θετικά αποτελέσματα ωστόσο ίσως χρειαστούμε περισσότερα από ένα εμβόλια”. Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και η Κέιτ Μπίνγκαμ επικεφαλής της Βρετανικής taskforce για τον κορονοϊό και το εμβόλιο, αναφέροντας ότι είναι πιθανό να είναι διαθέσιμο “στις αρχές του νέου έτους”.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υπό τον γιατρό Σάρα Γκίλμπερτ συνεργάζεται για την παρασκευή του εμβολίου με την βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca.
Παράλληλα, ο Φάουτσι εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στις ΗΠΑ, κρούοντας το “καμπανάκι” του κινδύνου.
“Είμαστε η χώρα που χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων, όσο και σε επίπεδο θανάτων. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα έχοντας παράλληλα πολλά κρούσματα σε αρκετές πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να θέσουμε υπό έλεγχο τον κορονοϊό, αλλιώς υπάρχει μεγάλο ρίσκο να ξεφύγει η κατάσταση”.
Τέλος ο Φάουτσι επιχείρησε μια σύγκριση των “lockdown”, λέγοντας ότι η Ευρώπη έκλεισε σε ποσοστό κοντά στο 100% την ώρα που στις ΗΠΑ, το αντίστοιχο ποσοστό μετά βίας ξεπέρασε το 50%.
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Στο φτωχικό του αγρόκτημα η τέφρα του χαρισματικού «Πέπε»
Πάνω από 100.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι συμμετείχαν στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα,.
Γαλλία: Αγωγή κατά της Τεχεράνης στο Διεθνές Δικαστήριο για κρατούμενους Γάλλους πολίτες στο Ιράν
Το Παρίσι κατέθεσε αγωγή κατά της Τεχεράνης στο ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ για δύο.
Μεξικό: Δολοφονήθηκε διαχειριστής σελίδας πληροφόρησης στο Facebook
Ο διαχειριστής σελίδας στο Facebook με τοπικά νέα, σάτιρα και αιτήματα πολιτών δολοφονήθηκε χθες,.
Τραμπ: Ανακοίνωσε οριστικά ότι δεν μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη για τις ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε οριστικά ότι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για τις ειρηνευτικές.