

Το εποπτικό συμβούλιο του Facebook ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή της πολυαναμενόμενης απόφασής του σχετικά με την επιστροφή ή τον αποκλεισμό για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα του Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα, η οποία επρόκειτο να ανακοινωθεί στα μέσα Απριλίου.
“Το συμβούλιο θα ανακοινώσει την απόφασή του στην υπόθεση σχετικά με την αναστολή (λειτουργίας των λογαριασμών) του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το Facebook και το Instagram εντός των επόμενων εβδομάδων”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε αποκλειστεί από τα δύο δίκτυα του ομίλου (και από άλλες πλατφόρμες, όπως το Twitter), μετά τις βίαιες ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.
Κατηγορήθηκε από τους ιθύνοντες των δικτύων για τις επαναλαμβανόμενες, αβάσιμες καταγγελίες του περί εκλογικής νοθείας και τις δηλώσεις του ενθάρρυνσης προς εκατοντάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι εισέβαλαν στην έδρα του αμερικανικού κοινοβουλίου.
Το “ανώτατο” όργανο του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που αποτελείται από προσωπικότητες από διαφορετικές χώρες, από την κοινωνία των πολιτών, εξετάζει και αποφαίνεται επί των αμφισβητούμενων αποφάσεων απόσυρσης ή διατήρησης περιεχομένων που κρίνονται προβληματικά στο Facebook ή το Instagram. Οι κρίσεις αυτές έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την εταιρεία.
Στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, “παρατείναμε τη διορία για τη λήψη απόψεων της κοινής γνώμης και λάβαμε περισσότερες από 9.000 απαντήσεις. Το Συμβούλιο σκοπεύει να τις εξετάσει όλες με προσοχή, για αυτό ακριβώς και οι επιπλέον καθυστερήσεις”, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Το συμβούλιο, το οποίο ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Δεκεμβρίου, αποδέχθηκε στις 21 Ιανουαρίου να ασχοληθεί με το “καυτό” αυτό θέμα, έπειτα από αίτημα του Facebook.
Σχετικά Νέα
Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την Ανατολική Θάλασσα
Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα, εκτόξευσε τουλάχιστον ένα βαλλιστικό.
Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για κλιμάκωση της βίας μετά τα πλήγματα στο Πορτ Σουδάν – Απειλή για αμάχους και υποδομές
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η επίθεση με.
Ιταλία: Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για βιασμό ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πολ Χάγκις
Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος.
Σκάνδαλο διαφθοράς στην Κολομβία: Εντάλματα σύλληψης για δύο πρώην Προέδρους του Κοινοβουλίου
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κολομβίας εξέδωσε την Τετάρτη εντάλματα σύλληψης για δύο κορυφαίους πολιτικούς.