Φ. Κουβέλης: Η Ν.Δ. θα διαψευστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα

Στις σκληρότερες πτυχές της επιτροπείας που βίωσε η χώρα μας για οκτώ χρόνια παραπέμπουν οι προτάσεις της Ν.Δ για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, παρότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, υποστηρίζει ότι η ηγεσία της Ν.Δ. θα διαψευστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, παραμένοντας εγκλωβισμένη σε μια κοντόφθαλμη προσέγγιση, αρνούμενη να πάρει συγκεκριμένη θέση για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα,

Μιλώντας στη «Νέα Σελίδα» επισημαίνει ότι το διακύβευμα στις ευρωεκλογές και το ζητούμενο για τους λαούς της Ευρώπης είναι: «Περιστολή ή ενίσχυση των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών; Ιδιωτικοποιήσεις ή ενίσχυση του κοινωνικού κράτους; Συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας ή δικαιότερη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου; Διεύρυνση ή κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων; Ενίσχυση της δημοκρατίας ή δημιουργία μιας Ευρώπης ρατσιστικής, ξενοφοβικής, με έντονη την παρουσία της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών μορφωμάτων;».

Αναφερόμενος στη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο κ. Κουβέλης τονίζει πως στη νέα περίοδο που ανοίγεται για τη χώρα μας χρειάζεται ένας προοδευτικός πολιτικός και κοινωνικός πόλος, που θα στηρίζει την προσπάθεια για τη δημοκρατία, τις πολιτικές και ατομικές ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα, τη δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

«Ο πόλος αυτός δεν θα αποτελεί απλώς μια δύναμη διακυβέρνησης για τον δημοκρατικό και προοδευτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή δύναμη για την απόκρουση του συντηρητισμού, του νεοφιλελευθερισμού, της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού».

Παράλληλα, φωτογραφίζοντας το Κίνημα Αλλαγής, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως σοσιαλδημοκρατικές ή κεντροαριστερές να πάρουν θέση. «Να αναζητήσουν συγκλίσεις με την Αριστερά και να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο της συμπόρευσής τους με τον νεοφιλελευθερισμό και τους πολιτικούς του εκφραστές» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Σχετικά Νέα