Φ. Καραβίας: Περιμένουμε επενδυτικά πλάνα στον τουρισμό να χρηματοδοτήσουμε

Το Ταμείο Ανάκαμψης για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, ανέφερε στην ομιλία του στη ΓΣ του ΣΕΤΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, εξηγώντας ότι οι προδιαγραφές του Ταμείου Ανάκαμψης θέτουν συγκεκριμένα κριτήρια για να είναι επιλέξιμη μια επένδυση. Ανάμεσα στα κριτήρια αυτά περιλαμβάνονται η εξωστρέφεια, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η συμβολή στο πέρασμα της οικονομίας στην ψηφιακή εποχή.

“Χρειαζόμαστε δηλαδή να επεξεργαστούμε γρήγορα προτάσεις επενδύσεων με πράσινο και ψηφιακό αποτύπωμα και θετικό για το εξωτερικό ισοζύγιο πρόσημο. Οι επενδύσεις στον τουρισμό είναι από τη φύση τους εξωστρεφείς. Και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αναβάθμιση υπαρχουσών τουριστικών υποδομών και πολλές δυνατότητες δημιουργίας νέων που να καλύπτουν τη ζήτηση, ιδιαίτερα για ξενοδοχειακές μονάδες άμεσα προσανατολισμένες στη βιωσιμότητα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Κριτήρια που βρίσκονται πια ψηλά στη λίστα των πελατών μας, ειδικά εκείνων που ανήκουν σε υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες. Τέλος, η ανάγκη για τεχνολογική αναβάθμιση των τουριστικών επιχειρήσεων είναι φανερή, σε μια εποχή που όλα περνούν σε ψηφιακή μορφή”, σημείωσε.

Ο κ. Καραβίας ανέφερε ότι “είμαστε σε θετική διάθεση, στην έναρξη ενός ανοδικού κύκλου που αναμένεται ισχυρός και με διάρκεια, σε ένα κλάδο θεμελιακής σημασίας για την ελληνική οικονομία. Μετά από μια αναπάντεχη συγκυρία, η ανάκαμψη είναι μπροστά και γεννά ευκαιρίες. Ήδη, στη Eurobank έχουμε συγκροτήσει μια ειδική ομάδα στελεχών με κατάρτιση και εμπειρία για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και, βέβαια, έχουμε και την κορυφαία εξειδικευμένη μονάδα ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού. Βλέπουμε με εξαιρετική αισιοδοξία το μέλλον και ετοιμαζόμαστε ήδη για να συνεργαστούμε και πάλι μαζί σας ώστε ο ελληνικός τουρισμός να πετύχει ακόμη περισσότερα, στηρίζοντας την ευημερία της χώρας και της κοινωνίας μας”.

Νωρίτερα ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε στην περσινή δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και για το πόσο αποτελεσματικά ανταποκρίθηκε ο κλάδος εν μέσω κρίσης αλλά και για τη στήριξη της Eurobank, η οποία στοχεύει να παραμείνει η “Τράπεζα του ελληνικού Τουρισμού”. Ο κ. Καραβίας εκτίμησε ότι υπάρχει η αισιοδοξία, αλλά και η ανησυχία για τον κλάδο καθώς η ανάκτηση του τζίρου στα επίπεδα του 2019 είναι δύσκολη. Ωστόσο, αναμένεται φέτος μια καλύτερη χρονιά από την περσινή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα