Φ. Καραβίας: Η Eurobank είναι στην πράξη η τράπεζα του ελληνικού τουρισμού

Τη δέσμευσή του ότι η απόλυτη επιχειρηματική προτεραιότητα της Eurobank είναι η ανταπόκρισή της στις προσδοκίες του τουριστικού κλάδου, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας, κατά την ομιλία του στην κλειστή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προσθέτοντας ότι η Eurobank είναι η τράπεζα του ελληνικού τουρισμού στην πράξη.

Ο κ. Καραβίας στάθηκε στην απόλυτη ανάγκη για επενδύσεις σε κάθε βήμα προόδου, υπογραμμίζοντας ότι «η Eurobank όλα τα τελευταία χρόνια ήταν ενεργά παρούσα τόσο στις ιδιωτικές όσο και στις μεγάλες δημόσιες επενδύσεις που συνδέονται με τον τουρισμό, είτε χρηματοδοτικά, είτε συμβουλευτικά, και τις περισσότερες φορές και τα δύο».

Καθώς οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώνονται, πρόσθεσε ο CEO της Eurobank, έχουμε αυξημένες δυνατότητες εκταμιεύσεων και ισχύει απολύτως η δέσμευση που επανειλημμένα έχω αναλάβει ότι δεν θα έρθει στην τράπεζά μας κανένα συγκροτημένο επενδυτικό σχέδιο, με καλές προοπτικές, και δεν θα βρούμε τρόπο να το χρηματοδοτήσουμε.

«Επιπλέον, έχει βελτιωθεί και η τιμολόγηση, όπως ήδη γνωρίζετε, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, συμβάλλοντας έτσι, στο μέτρο που μας αναλογεί, στην στήριξη της ανταγωνιστικότητάς σας με τη μείωση του κόστους», συμπλήρωσε,

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Eurobank μπορεί να υποστηρίξει πρωτοβουλίες αναβάθμισης τοπικών τουριστικών υποδομών, με:

– Ενημέρωση των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διαθεσιμότητα σχετικών ευρωπαϊκών πόρων, μέσω της «Πλατφόρμας Ενημέρωσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αποκλειστικά για τους Φορείς Δημοσίου», η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, αποσκοπώντας στην κάλυψη της ανάγκης για έγκαιρη, έγκυρη, και αναλυτική ενημέρωση.

– Υποστήριξη των Φορέων σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και υποβολής αιτήσεων/φακέλων. Επειδή απαιτείται μια αυξημένη εμπειρία και τεχνογνωσία, διαθέτουμε ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες-συμβούλους για το σκοπό αυτό.

– Επίσης, η Τράπεζα διαθέτει εξειδικευμένη μονάδα συνεργασίας με τους Τοπικούς Φορείς (Public Sector Banking) για την διερεύνηση σχετικών αναγκών, αναπτυξιακών πλάνων και χρηματοδότησης.

Πέρα όμως από τις νέες επενδύσεις, κάθε μορφής, χρειάζεται διαρκής στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερα οι μεσαίες και μικρότερες επιχειρήσεις του κλάδου ξέρουν ότι στη Eurobank έχουμε εξειδικευμένα στελέχη και υπηρεσίες, που όχι απλώς μπορούν να προτείνουν τα στοχευμένα προϊόντα της τράπεζας, αλλά και να έχουν ένα συνολικότερο ρόλο συμβούλου για να διαμορφώσουμε μαζί τις προτάσεις υλοποίησης, ανάλογα με τα σχέδια και τις επιλογές του καθενός από εσάς, κατέληξε ο κ. Καραβίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα