Ευθ. Λέκκας για Βόρεια Εύβοια: Χρειάζονται στοχευμένα αντιπλημμυρικά έργα σε στοχευμένες περιοχές

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα στοχευμένα έργα σε συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, το καλοκαίρι, επισήμανε ο Ευθύμης Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, που είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο, για αυτό που συνέβη στην Εύβοια, εξήγησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open: «Αναμφίβολα είχαμε μια μεγάλη βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία προκάλεσε όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά θα πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Ότι χρειάζονται στοχευμένα έργα σε συγκεκριμένες περιοχές, καινοτόμα έργα που θα αποτρέψουν τις πλημμύρες. Θα έπρεπε να γίνουν καινοτόμα έργα, σε πολύ επιλεγμένα σημεία, παρεμβάσεις της κοίτης, εκεί που το δυναμικό διάβρωσης και η βροχή και η μορφολογία και η γεωλογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλημμυρικών φαινομένων».

«Αδύνατο να παρέμβουμε σε όλη την περιοχή»
«Δυστυχώς πήγαμε σε μια ολιστική κατάσταση, που προέβλεπε παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή. Δεν μπορούμε να προλάβουμε, δεν έχουμε δυνατότητες να παρέμβουμε σε όλη την περιοχή, πρέπει να παρέμβουμε σε συγκεκριμένα σημεία», συνέχισε.

Ο κύριος Λέκκας επισήμανε πως η ομάδα του είχε «προτείνει συγκεκριμένες λεκάνες για να γίνουν παρεμβάσεις. Αντί αυτού πήγαμε σε ολιστικές καταστάσεις, που δεν βοηθάνε. Στην Κύπρο, μέσα σε δύο μήνες έγιναν στοχευμένα έργα. Εδώ δεν έγιναν αυτά τα έργα, προσπαθούμε να κάνουμε γενικότερο σχεδιασμό, αλλά προς ώρας πρέπει να κάνουμε ειδικότερο σχεδιασμό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα