Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6ης Σεπτεμβρίου 2023, αποφάσισε την διανομή μερίσματος κερδών χρήσης 2022 ποσού ύψους 2.130.000 €, δηλαδή μέρισμα 0,02 € ανά μετοχή μεικτό.
Το ποσό μερίσματος των 0,02 ευρώ υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.4646/2019 (όπως ισχύει σήμερα), ήτοι 0,001 ευρώ ανά μετοχή, και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,019 ευρώ ανά μετοχή. Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 13η Σεπτεμβρίου 2023. Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» κατά την 14η Σεπτεμβρίου 2023 (record date).
Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 20η Σεπτεμβρίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» ως εξής: α) Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.. β) Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό θανόντων στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση
της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» για πέντε (5) έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2028).
Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών από τη λήξη του τρέχοντος έτους, ήτοι έως την 31η Δεκεμβρίου 2028, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Σχετικά Νέα
-
Πιέσεις στη Wall με “βαρίδι” τον τεχνολογικό κλάδο
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall καθώς τα μεικτά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Alphabet και.
-
Μια ανάσα από τα 40 εκατ. ευρώ έφτασε ο τζίρος της Mapei Hellas το 2024
Τα 39,8 εκατ. ευρώ άγγιξε ο τζίρος της Mapei Hellas το 2024, σφραγίζοντας άλλη.
-
Οι 5 +3 κορυφαίες επιλογές της Axia στο Χρηματιστήριο για το 2025
Τις κορυφαίες επιλογές της για το 2025 μεταξύ των τίτλων της Λεωφόρου Αθηνών δίνει.
-
Μεικτή η εικόνα στις ευρωαγορές
Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς οι επενδυτές.