Εύα Καϊλή: Στόχος των τουρκικών ΜΜΕ μετά από ερώτηση στην Κομισιόν για το μεταναστευτικό

Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ βρέθηκε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή με αφορμή ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταναστευτικό.

Η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet παρουσιάζει άρθρο με τίτλο «Σκανδαλώδης δήλωση κατά της Τουρκίας από Ελληνίδα πολιτικό».

«Η Τουρκία είναι για μία ακόμα φορά στην ατζέντα της γειτονικής Ελλάδας. Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εντάχθηκε στο άρμα των πολιτικών που στοχοποιούν την Τουρκία. Η Ελληνίδα πολιτικός έκανε μία σκανδαλώδη δήλωση κατά της Τουρκίας», σημειώνει η Χουριέτ.

Το άρθρο αναφέρεται σε χωρίς τέλος «χειρισμό» των μεταναστών από την πλευρά της Ελλάδας.

Σημειώνει δε ότι παρά το ότι ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου «άλλαξε τις συντεταγμένες ώστε να φαίνεται ότι τα πρόσφατα γεγονότα έλαβαν χώρα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας».

Επίθεση και από άλλα τουρκικά ΜΜΕ

Η επίθεση στην Καϊλή ωστόσο δεν περιορίστηκε στην Χουριέτ. Η Γενί Σαφάκ σε δημοσίευμα της κάνει λόγο για «ξεδιάντροπες συκοφαντίες κατά της Τουρκίας».

Σε «σκανδαλώδεις δηλώσεις» της Καϊλή αναφέρεται και η εφημερίδα Ακσάμ, που υποστηρίζει ότι «για να ζητήσουν λεφτά από την ΕΕ, κατηγορούν την Τουρκία».

Επίθεση και από το A haber, το οποίο στον τίτλο του αναφέρεται στο φόβο της Ελλάδας για την Τουρκία, για να αναφερθεί σε «σκανδαλώδεις δηλώσεις από τον έλληνα υπουργό, Νίκο Δένδια και την πολιτικό Εύα Καϊλή».

Για «συκοφαντίες της Εύας Καϊλή εναντίον της Τουρκίας» κάνει λόγο και το Haber3, με την επίθεση στην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιχειρείται από διάφορα τουρκικά ΜΜΕ.