Εξάρχεια-Μετρό: Κάτοικοι αντιδρούν στην κοπή δέντρων-Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά

Ένταση στα Εξάρχεια, με κατοίκους της περιοχής να αντιδρούν στην κοπή δέντρων στην πλατεία, στο πλαίσιο των εργασιών για το μετρό. Με σπρωξίματα και χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ.

Τα συνεργεία της Αττικό Μετρό ξεκίνησαν την κοπή δέντρων μέσα στην πλατεία Εξαρχείων λίγο πριν τις 8 το πρωί, προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του avgi.gr, Κώστα Παπαντωνίου, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ κάτοικοι διαμαρτύρονται ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που βλέποντας την κοπή των δέντρων φώναζαν με δάκρυα στα μάτια προς τα συνεργεία: «Τι κάνεις ρε άνθρωπε με τα δικά σου χέρια θα κόψεις 70 δέντρα;».

Δούκας: «Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα»

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με παρέμβασή του, καλεί «την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Δούκα:

«Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα