

Το 24% των αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά στην ΕΕ ήταν παιδιά κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2023 που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα 29/4.
Συγκεκριμένα, το 2023 υπήρχαν 254.900 παιδιά που έκαναν για πρώτη φορά αίτηση ασύλου στις χώρες της ΕΕ. Μεταξύ αυτών των παιδιών, το 17% ήταν ασυνόδευτοι ανήλικοι, που αντιστοιχεί στο 4,1% του συνολικού αριθμού των αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά. Οι πιο εκπροσωπούμενες υπηκοότητες ασυνόδευτων ανηλίκων ήταν Σύροι ( 31,6%) και Αφγανοί (30,1%).
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, το υψηλότερο ποσοστό παιδιών στον συνολικό αριθμό των αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά καταγράφηκε στην Αυστρία (34,7%), στο Λουξεμβούργο (34,4%) και στην Ουγγαρία (33,3%).
Το υψηλότερο ποσοστό των ασυνόδευτων ανηλίκων στον συνολικό αριθμό των αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά, καταγράφηκε στη Βουλγαρία (17,2%), στην Ολλανδία (15,2%) και στην Αυστρία (9,1%).
Το 44% των ανήλικων αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά προέρχονταν από την Ασία, το 20,2% από ευρωπαϊκές (εκτός ΕΕ) χώρες, το 19,8% από αφρικανικές χώρες και το 14,4% από χώρες της αμερικανικής ηπείρου.
Το 2023 οι χώρες της ΕΕ χορήγησαν καθεστώς προστασίας σε 120.915 ανήλικους αιτούντες άσυλο.
Σχετικά Νέα
Το ΕΡΤNews στην Αλβανία: Τέταρτη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο για τον Έντι Ράμα – Αύριο αναμένεται η ομιλία του
Σαρωτική είναι η νίκη Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία, με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο.
Βίντεο – Σοκ: Live εκτέλεση υποψηφίας δημάρχου στο Μεξικό
Σοκαριστικές σκηνές καταγράφηκαν live, κατά τη δολοφονική επίθεση που έγινε στην ανατολική μεξικανική πολιτεία.
Κάγια Κάλας: «Ο Πούτιν δεν θα τολμήσει να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ζελένσκι στην Τουρκία»
Αιχμές κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν και το ενδεχόμενο να μην ταξιδέψει στην Τουρκία για.
Μεξικό: Δολοφόνησαν σε live μετάδοση μία υποψήφια δήμαρχο και 3 άτομα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης
Ένα θανατηφόρο περιστατικό που καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση, όταν μία υποψήφια δήμαρχος και τρία.